Endelig kom min god-mandag!

Endelig, endelig, endelig fikk jeg en god mandag. Mandagen jeg har lengtet etter hele veien, en god ukestart. Jeg gikk hele forrige uke og følte meg helt forjævlig, jeg grudde meg til hvert eneste måltid, trente på tvang, selv om jeg har brukt tiden jeg har tilgjengelig. Humøret var på bunnen, jeg hadde det helt forferdelig. Bitchet når jeg snakket med mine behandlere. Tankene har kun holdt seg på kropp og vekt. Jeg gruet meg hele uka for veiingen i dag. Jeg våknet tidlig, med en typisk ekkel mandagsfølelse, sommerfugler i magen, kribling i hele kroppen, en sånn følelse du sitter med når du gruer deg for noe som skal skje. Frokosten var litt vanskelig å få i seg, men fikk den i meg. Satte meg ned og strikket litt og kikket litt på tv før jeg plutselig fikk en samtale med primærkontakten min. Jeg kjente at humøret mitt sank litt, og sinnet økte når jeg fikk den samtalen, for da måtte jeg atter en gang fortelle om hvor mye vekt og kropp plager meg for tiden. Jeg merker at spiseforstyrrelsen setter seg fullstendig på bakbeina og freser. Det er veldig slitsomt, og tar det på humøret mitt noe jævlig. Men jeg kunne le litt av det etterpå da, når jeg fortalte det til andre i gruppa mi. Deretter var det gruppetime med gjennimgang av målsettingene vi hadde for helga. I den timen sitter jeg med en blandet følelse. Jeg er spent på å høre hvordan det har gått med de andre, + at veiingen nærmer seg. Urolig, rastløs.

Jeg tør ikke ha forhåpninger til veiingen lengre, for da blir slaget i magen så mye hardere, fallet blir større. Lettelsen var enorm da jeg for en gangs skyld hadde gått ned. Sist uke var det mensen på gang, men for meg har ikke det alltid betydd vektoppgang. Sist måned hadde jeg gått opp enda mere uka etter mensen. Jeg kan nå senke skuldrene litt, og nyte en mandag, for første gang siden jeg kom inn hit. Endelig en god start på uka. Det betyr ikke at jeg ikke gruer meg til middag, det er dagens verste øyeblikk, men rett etter middag i dag, så er vi 4 stk fra gruppa som skal ta en tur til Drammen for å shoppe inn litt ting til juleverksted. Det skal bli kjekt med en roadtrip, komme seg litt vekk og ut fra murene her. Jeg er godt i gang med julegaveforberedelser, så skal se om jeg får unna litt mer i dag. Når jeg først er i gang, så går det som regel unna, da blir jeg sittende med det. En fin måte å koble litt ut på, en pause fra tankene som surrer og går 24/7, samtidig som jeg gjør noe jeg synes er kjekt å holde på med. Nå ser jeg bare fram til å bli ferdig med middagen, som i dag er noe så fint som «prinsefisk». Ikke la deg lure av navnet, bare fordi det er et fint navn, så betyr ikke det at maten er særlig god. Men da kan jeg i det minste se fram til den fordømte yoghurten, den er i det minste frisk på smak.

Jeg savner forresten snø nå, får jo ikke akkurat julestemning av at det er så grønt ute. Dessuten vil jeg ake på akebrett, og oppleve vinter her på Modum, det skal visst være veldig fint. Og så er jeg ganske ribba for motiv å ta bilder av som dere kanskje har oppdaget, jeg trenger noe nytt. Kan jo alltids kjøpe snø på spray da så klart..

24 tanker på “Endelig kom min god-mandag!

 1. Så bra, Laila 🙂 Synes virkelig du fortjente en opptur nå altså! ❤ Du får hamstre spraybokser når du drar til Drammen da veit du, og male hele Modum hvit. Det hadde vært noe det 😉

 2. Veldig godt å høre at du har en ok dag, det fortjener du virkelig!! *smiiile*
  Er veldig enig ang snø. Her i Bodø er det heller ingenting, bare sur og iiiiskald vind..

 3. Hurra for gode mandager:-) og deg!!! Vær glad du ikke er hjemme, i dag våknet jeg til 15-20 cm blytung sørpe, og det regner:-( Stå på, kjære Laila:-)
  Dette blir ei god uke, vettu:-)

 4. Svar: Ja, det blir dessverre til at vi ofte spiser alt for lite i slike tider siden vi frykter for å kaste opp. Jeg har selv levd på potetgull i lange perioder. Ja, jeg vet at det er mye mer kalorier i potetgull enn i annen mat, men da blir jeg ikke så full i magen. Samtidig slipper jeg å uroe meg for at jeg skal miste kiloer.. Veldig merkelig sikkert, men slik har det i alle fall blitt..

  Men som sagt så skal jeg forsøke sterkt å spise vanlig mat denne julen!!!

  Ønsker deg også lykke til; det er synd at vi gruer oss kontra å glede oss til julen :/

 5. Så bra du fikk en god mandag, det er godt å høre 🙂 🙂 Ja det blir ikke akkurat julestemning uten snø, håper du får oppleve det, men godt dere skal en tur til Drammen og shoppe til juleverksted, det kan jo gi litt julestemning 🙂

  *klemmer*

 6. Hurra for gode mandager 😀
  Hadde elska snøen om den holdt seg unna veien der jeg skal kjøre, men unner de ake-elskende barna snø i akebakken. Joda, aking elsker jeg selv. Men hater det kaoset det blir, spesielt her i sør. Alt stopper liksom opp.. Jaja, nå var det vel ikke det bloggen din handla om, sorry for min avsporing..
  Men kos deg i Drammen! Måtte du få flere gode mandager 😀
  Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s