Pårørende

Gi uttrykk for gode følelser

Vi trenger alle bekreftelser. Noen trenger mer og flere. Si det-og ofte! Få har vondt av å høre:»jeg er glad i deg» Vi tror kanskje at vår kjærlighet er åpenbar overfor den det gjelder. Men det er mye som ikke synes,særlig hvor det møter en elendig selvfølelse. Disse har en vond tendens til å tolke i negativ retning.

ET TIPS:

Vis din omsorg ved å skrive det ned! En hilsen på en lapp eller et bilde kan være godt å ha i vesken eller lommen.

Å se

Noe av det viktigste er å vise at man
ser sine nærmeste. Selv om man som mor,far,partner eller venn ikke helt hva man skal gjøre,er det viktig å vise at man forstår at det er et problem, og at man gjerne vil hjelpe. Evnen til innlevelse er en egneskap ved personligheten. Men det er ingen grunn til ikke å tro at den kan utvikles. Det hjelper å anstrenge seg. Å se den som har en spiseforstyrrelse,er ikke minst å se at det handler om langt mer enn kg eller antall overspisinger. Om man forsøker å kikke bak og forsøker å forstå,hender det at man fatter mer av hvorfor mange gjemmer seg bak maten.

Frykt for forandring

Motstand mot forandring og motstand mot hjelp er-især i de innledende fasene-en del av tilstanden; slik det er en del av tilstanden å være kortpustet ved en lungebetennelse.

Skaff dere informasjon om sykdommen,lær mest mulig. Vær tilstede for den syke.

4 tanker på “Pårørende

  1. Synest dette er så fint skrevet ❤ Alltid vanskelig å vite hva man kan råde pårørende til….det er så vanskelig med pårørende..både for pårørende, og for oss som desverre "skaper" pårørende. Men å virkelig SE personen det gjelder; Det kan aldri slå feil!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s