Fantasi

image

Atter en dag er nesten over. I dag har alle pårørende og gruppa hatt undervisning i terapimodellen de bruker i behandlingen av oss som er spiseforstyrra. Kognitiv modell, om å bryte tankemønster. Bryte de automatiske tankene som oppstår i de forstyrrede hodene våre når spiseforstyrrelsen prøver å ta styringa. Poenget med modellen går enkelt sagt ut på å stoppe opp for å tenke før vi tyr til de typiske handlingene vi gjør. Som f.eks å kaste opp, trene, ta avføringsmidler eller andre kompenserende atferd vi tar i bruk for å rette på «skaden» etter å ha spist noe som er feil i følge spiseforstyrrelsen, eller det å overspise og kaste opp, som igjen fører til sult, som kan føre til en ny runddans. Å bryte mønster som man har brukt i mange år, bryte regler man har laget seg og har levd etter i mange år, er en helvetes hard jobb.

Jeg tror at den undervisningen i dag var veldig nyttig og lærerik for mange av de pårørende. Vi har undervisning i den modellen (Fairburn) hver uke, så vi er litt på skli vil jeg nok si. Hun som hadde undervisningen er veldig flink til å forklare, og bruker eksempler som også de pårørende kan kjenne seg igjen i. Litt senere på dagen hadde mamma, søsteren min, min terapeut, min miljøterapeuten og jeg time sammen. Vi fikk sagt litt alle sammen, så det var i grunnen en grei time, selv om det tok litt på.

Jeg fikk også time med ernæringsfysiologen i dag, og jeg har fått redusert noen smiler fra kostlista mi. De vil se om det vil hjelpe til å stabilisere vekten min, den har jo bare gått opp for hver uke nå. Jeg nærmer meg nå en vekt hvor hodet virkelig ikke vil være med på å gå over, som gjør at jeg er nær bristepunktet for å sprekke. De vil jo unngå at jeg skal sprekke, og vil hjelpe meg på best mulig måte, uten at jeg slipper unna rammene jeg må forholde meg til her. Jeg vet ikke helt om det vil gjøre noe fra eller til men, får bare prøve det ut.

Nå sitter vi en klynge med pårørende og pasienter her i spisesalen og henger. Mens jeg sitter her for å oppdatere bloggen med atter et lite nyttig innlegg, så spiller de fantasi. Her mimes det over en høy sko, og man kan i grunnen ikke skille pårørende fra pasienter. Kokko lokko hele gjengen. Selv skal jeg dra fram strikkekunsten min og strekke på labbene før jeg tar kvelden. Sliten.com.

14 tanker på “Fantasi

 1. Synes ikke innlegget er lite nyttig. Det er interressant å følge deg, og jeg følger deg med spenning. Er utrolig glad for at du er på riktig plass, og det er fint å lese at søsteren din og moren din stiller opp. Det kan ikke være lett å sitte på sidelinja under alle disse årene, og ikke helt forstå hva du går igjennom.

  Forstår godt at du er slitendottcom. Ønsker deg en flott natt med masse varme drømmer 🙂

 2. Jeg har alt son heter kognitivt opp i vrangstrupen om dagen, men når jeg leser dette blir jeg litt lettere til sinns:)

  Jeg syns du har vært veldig flink i det siste Laila, selv om ting går opp og ned er det stort å lese hvordan du tilegnet deg så mye på så kort tid, det virker som du har kommet veldig langt. 🙂
  Ha en fin kveld, og ikke gå helt cocoloco med miminga

 3. Det å bryte gamle, inngrodde mønster er neimen ikke lett nei, men du er rå som står i det 🙂

  Så bra at de er imøtekommedende med moderering av kostlista, som du sier så er det deg dette dreier seg om og det er lite hensiktsmessig å pushe deg til du sprekker (skjønner at du er pusha ganske langt allerede liksom…)
  Stå på ❤ Klemmer

 4. Jeg tror det er veldig viktig at også de rundt en kjenner til noe av dette. Er de pårørende en bor og lever sammen med er det vel kanskje enda viktigere, men uansett, at de som står oss nært kan lære mer om sf og om hvordan vi selv jobber for å bryte mønstrene våre gjør jo at de kan få være gode støttespillere.

  Håper det har vært en god opplevelse å ha besøk 🙂

 5. Mitt motto for mønsterbryting: Ikke tenk, bare gjør 😛 Hehe. Neida, det er vanskelig jeg vet jo det.

  Jeg håper dere finner ut av det og kommer til en enighet som passer best for deg ❤ Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s