Engelen som forsvant..

Hvert år,1.juledag så har vi en sammenkomst her hjemme hos mamma. Tante med ny kjærste,mine 3 søskenbarn og mormor kommer hit på koldtbord. Masse pålegg,ulike typer brød,kaffe,varm sjokolade,julekaker,desserter,godis og brus. Samme samtalene i år som i fjor,bare i fornyet versjon. Smile,skravle,le, pjatt pjatt. Tradisjoner. Vi rydder av bordet,strekker det ut (kan sette i noen ekstra plater for å forlenge det),av med pynten som var der,på med ny duk,på med fat og kopper og bestikk. Mamma rydder vekk den pynten som stod på bordet fra før av. Når alle er dratt og vi da skal rydde på plass igjen,så er det nesten krise. En engel mangler…En hvit krusengel man kan sette et telys inni. Den har sin faste plass..Det var mamma som ryddet den bort,men ikke pokker om hun finner den igjen. Hun har nå letet etter den i 7 timer,men det er så langt ikke tegn til den noen plass… Regner med at den har tatt seg en tur,orka vel ikke stå der lengre tenker jeg. Sotete innvendig var den vel blitt også,kanskje den bare skulle ut og ta seg en vask. Man skal visst være ren og pen i jula har jeg hørt rykter om. Tradisjon.

Jula så langt for meg har gått i mat,mat,mat og oppvask. Pappa er av gammeltypen,oppvaskmaskin er litt vel nymotens,hva er poenget med det når han er en oppvaskmaskin? Han forstår ikke det at han da kanskje bare kunne ha slengt unna skitne kopper og fat og satt seg med gjestene hele tiden,istedenfor å stå og ta oppvasken etterhvert som kopper og fat settes ut igjen før neste servering…Så jeg har da vært snill og fått det unna. Vasket kopper,tørket,satt inn,kuttet frukt,laget waldorfsalat,druesalat,dekt på bord,støvsugd,rydda,kokt varm sjokolade,hentet mat fra kjelleren,pakket inn,pakket ut. Man skal jo ikke slappe av hele jula,må jo få tiden til å gå også.

Maten har gått som den pleier. Det er i grunnen ikke mere å si om den saken. Jeg sitter likevel med litt andre følelser i år som jeg ikke har kjent på i jula før…Jeg har fått skrevet om dette en annen plass,det er ikke noe jeg vil dele med dere her i bloggen,men kan si såpass at det ikke er gode følelser. Følelser jeg ikke vet om er berettiget,men like fullt er de her. Og jeg vet ikke hvordan resten av romjula blir ennå,om jeg blir her så lenge som jeg hadde tenkt i utgangspunktet. Tror jeg får ta en dag av gangen og se det litt an.

Nå er sexy’e Johnny Depp på tv’n i «sweeny Todd» og jeg sitter med en cider i hånda og en snus under leppa. Jeg vurderer nesten å legge meg,1.juledag er en sinnsykt laaang dag,på grensen til vanvidd kjedelig. Arma mi har hvertfall sovna av ren kjedsomhet. Det tar på å sitte inne en hel dag. I morgen må jeg ut og gå meg en tur,få litt luft under vingene. Lufte hodet,få litt inntrykk utenifra. Kanskje få tatt litt bilder. Litt fri fra blikket fra alle de millioner av nissene her. Føler meg beglodd fra alle kanter.

8 tanker på “Engelen som forsvant..

 1. Får håpe at engelen dukker opp igjen da, så ikke mammaen din får nervøst sammenbrudd eller noe 😛

  Tusen takk for koselig julegave ❤ Den har fått fast plass på vitrineskapet 🙂

  Glad i deg! *klemmer*

 2. Jeg føler meg litt beglodd sjøl her.. Litt , litt litt vel mange nisser, som jeg har laget ca 45 % av!!!! Huff. Jeg skjønner ikke hvorfor hun (mamma ) vil ha dem der.. Dorullnisser, melkekartongnisser, og andre nisser. NISSER! Blah.. Klem 😉

 3. At maten har gått som vanlig, er det positivt/negativt? Gjetter på at det ikke er videre positivt, men håper du kanskje kan gjøre noe somer litt lysere i år enn i fjor? Fikk du noe fint? Kost deg litte grann?

  Ikke la noen skumletanker ta overhånd! Jeg vil ha deg frisk og rask og kvikk i replikken!

  ❤ vamp

 4. Den engelen betydde nok mye for moren din skjønner jeg etter. Vi får tro den flyr inn igjen og finner plassen sin, den vet tydeligvis hvor den er! Jeg håper tankene i deg som gjør at hverdagen kanskje ikke blir så lett? forsvinner. I bestefall gjør at du kan få ro.

  En ting jeg tenkte når jeg leste dette, er det vanskelig for deg nå som det er jul, masse folk, mat osv? Med tanke på at du hjelper til på alle verdenskanter, med mat, oppvask, rydding og pynting osv osv. Husk at du er bare et menneske du også, og denne tiden hadde du kanskje trengt å slappe mer av fordi tanker er så voldsomme. Jeg vet ikke, men husk at du også trenger Laila tid 🙂 Stor klem ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s