Mobbing

Det er så forferdelig tragisk at folk faktisk mobbes til døde. Holly Grogan (15) ble mobbet så mye på skole og via facebook, at hun tok sitt eget liv. En 15 åring skal ikke ta livet sitt!!! Hun skulle ha vært ung,frisk, rask og sett lyst på livet. Hun får aldri den sjansen igjen.
Det gjør vondt å lese om saker som denne her om Holly. At mobbing går så langt at et menneske tar livet sitt. Helt for jævlig. Jeg lurer på om mobberne egentlig vet hva de gjør mot dem de utsetter mobbingen mot? Om de skjønner at mobbing over så lang tid faktisk kan føre til at et menneske ikke orker å leve mer? Det er jo grenser for hva et menneske kan tåle over lang tid.
Å aldri føle seg velkommen, tatt i mot, å være verdt noe i andres øyne..forferdelige vondt å sitte med en sånn viten. Jeg kan ikke forestille meg all smerten den stakkars jenta måtte sitte med. Alt det forferdelige hun ble utsatt for.

Jeg skjønner ikke at noen kan gå så langt med mobbingen sin. Mobbing kommer vi nok dessverre ikke unna, selv om det nå er større tiltak for å unngå det, men at noen kan gå så langt? Det er ubegripelig. Som regel har jo mobberne selv problemer de sitter med, og for å føle seg bedre lar de det gå utover andre uskyldige mennesker. Og når man er samlet sammen i grupper, hvor fler er med på mobbingen, føler man seg som en del av noe. Man er sterk sammen med andre, men svak alene.

Jeg håper av hele mitt hjerte at tiltakene mot mobbing blir enda større, at færre blir utsatt for en sånn fysisk og psykisk terror som som ender med at de velger å ta livet sitt.

Jeg føler med familien hennes som nå sitter igjen med et stort tap og en ufattelig stor sorg.

R.I.P. Holly Grogan.

STOPP MOBBING!!

13 tanker på “Mobbing

  1. Vel, jeg er selv mobbeoffer. Mobbingen startet i barnehagen i 1964 (5 år gammel) og fortsatte til jeg var omtrent så stor at det ble tøft for dem når jeg begynte å ta igjen med makt, jeg var rukket å bli 17.Jeg har fulgt med interesse myndighetenes regelrette løgner, fantasiresulosjoner og andre illusjoner om desimeringen av mobbing i skolene.Så lenge foreldrenes kunnskapsnivå om likeverd ligger der det ligger, og klasseskillene ditto, vil det være mobbing på skolene. For det begynner som regel ikke der.Det er barnehagene og småbarnsforeldrenes ansvar å sørge for en null toleranse overfor mobbing. Når disse barna kommer så over i skolen, vil de ha med seg dette og vil ikke være med på mobbing p.g.a. grunnleggende forskjellig etisk og moralsk gods.Jeg er ikke optimist på dette, da jeg vet om hva som trengs og hvordan dette må settes i system hos førskolelærere og barnehageansatte. Dette systemet skulle vært bærebjelkene i all innlæring, betoningen av menneskrespekt på alle plan.Kristne verdier som jeg opplevde i skolen, var noe jeg klamret meg til når det var et helvetet å gå på skolen. I dag finnes dette ikke lenger samt pedagogiske modeller som for lengst er "modernisert og effektivisert" bort.Nå har mobbingen sneket seg inn overalt i alle medier som ungdom benytter seg av til kommunikasjon seg i mellom, og det var slik for 40 år siden også.Så ingenting har hendt faktisk ! Andre som som sier det motsatte lever i en egen verden av "departemental politisk struktur". Eller har aldri jobbet normalt, for vedkommende gikk fra politisk ungdomsorg. til full politisk karriere. Disse menneskene har selv brukt sine albuer til å karre seg frem, på bekostning av hvem?

  2. Det er ufattelig trist å lese slikt. Var nær med å ta livet mitt selv, men jeg klarte heldigvis å se framover. Nå er jeg glad for at jeg ikke gjorde noe da jeg ønsket det.

  3. liljen: ja, veldig trist…almond. du sier noe der ja,jobbing mot mobbing (hoysann,rim og greier) burde starte allerede i barnehagen! Alt grunnlag legges jo helt fra begynnelsen av hos alle mennesker, og det må omtrent inn med morsmelka.Trist å høre at du også har vært offer for mobbing, ingen burde gått gjennom noe sånt. Men jeg regner også bare med at dette har gjort deg til et sterkt menneske med et stort hjerte. Takk for at du har lagt igjen kommentar her :)ane: ikke sant, mennesker kan være grusomme!anonym: det gjør meg vondt å høre..håper du har kommet deg sterkt ut av det!

  4. Altid trist, men så lenge det er Online kan hu vel bare slette kontoen sin ? Bare spør jeg, hadde jeg blitt hetset der Vips Slett konto. Problem løst!

  5. anonym: vel, om du leser om saken (noe du kan gjøre ved å trykke på navnet hennes i innlegget mitt her,eller gå inn på vg.no) så ser du at det ikke kun var via facebook hun ble mobbet,men på skolen hun gikk på, og de som mobbet henne der ga beskjed videre til andre elever på en ny skole hun begynte på at de skulle fortsette mobbingen av henne der, ergo= INGEN PROBLEM LØST.Hadde det vært så enkelt her i verden du…

  6. Denne saken er tragisk fra ende til annen:Hun ble mobba i generelt alle situasjoner og foreldrene er så enspora at de legger alt skyld på FaceBook…Dessuten i FaceBook er det mulig å kontrollere hvem som skal være i vennekretsen og således også hvem som skal ha tilgang til å lese og skrive noe der.Denne saken forteller mest om Holly Grogan og hennes foreldre sitt inkompetante nivå for mentalitet.

  7. Legger man ut ET bilde på nettet så får man aldri tatt det bort. Tar noen andre et bilde av deg å legger ut mot din vilje så får man ikke gjort noenting med det. Mobbing er så stygt. Bra du tar opp tema LailaDet burde vært mye større fokus på mobbing i skolen. Det ødelegger jo mennesker 😦 Klem til deg Laila ❤

  8. Hadde berre alle vør som dej, Lailami, da hadde verden vør fri for mobbing <3Men trur faktisk at de største problemet ligg blant enkelte foreldre (i tillegg til i barnehaga). De e av voksne at barn lære korsen dei skal oppføre sej mot andre, å når foreldra mobba, så lære barna korsen dei skal oppføre sej mot andre. Ka me å starte en holdningskampanje som går på foreldregenerasjonen? Mange voksne e allerede velutvikla mobbera å de e dei som treng å skjerpe sej, ungane e jo i utgangspunktet uskyldige søte små, som he voksne me dårlig innflytelse rundt sej…

  9. edith og katrine, takk for gode tilbakemeldinger og jeg er enige med dere begge to.anonym: er du helt på tryne? greit nok, foreldrene burde nok ha steppet inn, men hva pokker godt gjør det nå som jenta er død? folk med imkompetent mentalitet skriver sånne ting som du gjør nå 😉 KOS OG KLEM

  10. Mobbing er no grusomme greier, og jeg FATTER ikke hvordan foreldre, lærere ikke får gjort noe med det!! Det kan da ikke være så vanskelig??Hvis sønnen min mobber noen, skal jeg seff gjøre alt i verden for at han slutter med det!!Og blir han mobba, ja da skal jeg gjøre enda mer!!Uff….. RIP HOLLYGla i deg laila

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s