Its been a while.

Jeg veit ikke hvor mange ganger jeg har tenkt at jeg skal komme med en liten update herifra, uten at det har blitt noe av (obviously..). Har begynt å tenke noen ord i hodet, og så bare…neeeei, ooorker ikke likevel. Føler liksom ikke at jeg har så mye nytt å komme med, skjønt det har jo skjedd mye siden sist. Jeg tenker at det kanskje ikke har noe nytteverdi her inne, men for meg personlig betyr det alt. Selv om det er 1.5 måned siden jeg skrev sist, så er det folk innom bloggen og leser. Så da tenkte jeg at jeg kanskje skulle skrive noen ord likevel da, sånn at det kan være noe nytt når folk tar turen innom liksom. So, whats been up? Jo..jeg har blitt samboer igjen. For de som har fulgt med her inne, så fikk dere kanskje med dere at det gikk rimelig fort i svingene når det kom til dette forholdet. Vi hadde kjent hverandre sånn ca. 1 måned før vi ble sammen, men begynte liksom ikke å henge skikkelig sammen før etter noen uker, og vips vaps så var vi sammen etter noen fine turer og magiske stunder sammen. Han har vært her fra dag en, hos meg altså. Og her blir han. (Slipper han ikke nå, for å si det sånn). På søndag som kommer nå, har vi vært sammen i hele…hold dere fast…4 måneder. Aiaiaiai. Og jeg har vært like forelsket hele veien. Jeg har det så bra sammen med han. Og familien hans…ååååååh, de er så fiiiiiine alle sammen.

Jeg har et vikariat i en jobb jeg trives veldig godt i, men det er litt usikkert på hvordan det blir framover, av ulike årsaker, så får bare se hvordan det blir. Jeg trives hvertfall veldig godt.

Ellers…torsdag skal vi endelig få kommet litt i gang med IKS-gruppen vår. Vi skal hvertfall ha et møte, og se hva vi kommer fram til der. Vi har fått en forespørsel som jeg synes høres spennende ut, så får se hva vi kommer fram til angående det. Mandag neste uke har jeg endelig fått time hos fysioterapeut. Det tok bare en ren evighet, men nå skal jeg hvertfall nedover og høre hva de mener og tror kan være lurt. Om det i det hele tatt er hensiktsmessig med noe behandling der. Jeg må riktignok ordne meg en ny legetime før timen, for de vil ha en nyere henvisning, siden den jeg har er ett år gammel…så skal bestille time til lege om et par dager. Neste tirsdag har jeg min aller siste time med nåværende behandler. Hun blir borte fra jobb i en del måneder framover, så da fant vi ut at det beste da er å henvise meg til privat psykolog. Dette ble gjort for noen måneder siden, men ikke hørt noe enda. Det stresser meg ikke, for jeg er lei av behandling (og har lyst til å ha en tilværelse uten), men vet samtidig at det kanskje ikke er så smart å kutte ut all behandling. Så jeg nyter heller tiden jeg har uten. Det er en god stund siden jeg har hatt time nå, for behandleren min har hatt sommerferie. Helt greit.

Såå, hvordan går det da med spiseforstyrrelsen? Jo..nei..det går, på et vis. Det går ikke glimrende, det går ikke kjempebra, men..greit? Jeg tryner ofte, det er sjeldent det går dager der oppkast ikke er inne i bildet, men likevel føler jeg at det går..greit? Jeg spiser flere måltider om dagen, så jeg får i meg mat. Riktignok er jeg redd for en del typer mat, så det går mye i salater med ulike typer proteinkilder, cottage cheese blandet med yoghurt og frukt. Men, innimellom blir det også litt andre ting. Jeg kan (svært sjeldent må sies) spise litt pizza, og det har vært grillmat. Jeg har også nå hele tiden brød liggende (typ veldig mørkt brød med mye fiber. Sånn som holder seg vel og lenge). Jeg spiser det ikke daglig, men flere ganger i uken. På den måten får jeg også i meg litt pålegg. Jeg bruker ikke smør, men majones, så jeg er ikke så ekstrem som jeg en gang var. Vekten har gått opp noe etter at jeg fikk kjæreste, men selv om det freaker meg litt ut, så er det ikke sånn at jeg gjør alt jeg kan for å få vekten ned igjen. Jeg er fortsatt medlem på treningssenteret, men nå går det en ren evighet mellom hver gang jeg er der. Jeg foretrekker heller kvalitetstid med Mr.Right. Vi farter en del rundt, og går litt turer, så jeg er ikke stillestående i det minste. Jeg sykler også ofte til jobb, og går en god del i jobben. Så jeg får beveget meg litt likevel. Jeg kan vel gå så langt som til å si at jeg klarer å være litt mer avslappet i forhold til kropp/vekt. Men det må også sies at det ikke er like avslappende når/om vekten går mer opp..

Å være mett er fortsatt veldig vanskelig, selv om det er salat med ett eller annet i. Jeg prøver da så godt jeg kan og roe ned kranglingen oppi hodet mitt. Som regel går det greit, fordi vi som oftes finner på noe etterpå, men innimellom går det også bokstavelig talt i do. Jeg klarer også å unne meg diverse, uten at det tar livet av meg (ikke at jeg tror det vil gjøre det uansett da..). Jeg er sjuk etter både salt og søtt, men det søte er enklere å beholde enn det salte. Jeg er fortsatt like hekta på varm sjokolade og maoam f.eks. Og nå er også iskaffe en greie. Må ha det, bare mååå ha det. Det er litt enklere å få til måltider når jeg har Mr.Right ved min side. Og det blir naturlig at vi lager mat sammen. Jeg synes det er godt at han vet alt, det gjør det litt enklere. Jeg synes riktignok synd på han når spiseforstyrrelsen er på sitt verste, og lager et sant helvete når vi er i butikken. For da kan sinne og irritasjon være veldig tilstede. Når den ikke får det som den vil. Vi har hatt noen samtaler i etterkant av butikkturer der jeg har vært hissig og irritabel, og det bare er kaos i hodet. Han kommer med masse forslag på mat vi kan lage, og jeg er sur og tverr, fordi enten er det uaktuelt å spise og beholde den maten, eller så har jeg ikke lyst på det han foreslår, men heller mat jeg kan overspise og kaste opp på. Dette går selvsagt utover han også, som blir frustrert og oppgitt. Men vi får som regel pratet ut om det, og så gjør vi nye forsøk for hver gang vi er innom butikken. Av og til går det bra, andre ganger ikke. Må bare nevne at i dag måtte vi innom tre ulike butikken for å handle (noen butikker manglet det vi trengte…), og det var for meg utfordring x 3. Jeg var med inn i to av dem, den tredje lot jeg være å bli med inn i. Vi gikk ut fra alle butikken uten noe som helst som spiseforstyrrelsen kan fråtse i.

Vekten er også noe jeg har holdt meg unna i noen måneder nå. Jeg har den stående, men går ikke på den. Selv om jeg ser at vekten har gått litt opp, så vil jeg ikke se tallet som bekrefter det. Jeg vet at det vil sette i gang noe oppi hodet mitt, selv om jeg er forberedt på vektoppgangen. Så enn så lenge så er det nok mest fornuftig å la det være. Kroppssjekkingen er dessverre fortsatt tilstede. Jeg målet, klyper og klemmer. Og jeg gransker kroppen i speilet og alle vinduer jeg går forbi. Vel, ikke alle gamle vaner kan endres på kort tid. Det viktigste er at Mr.Right liker meg som jeg er.

Jaaah, dette ble en lang oppdatering det, trodde faktisk ikke jeg hadde så mye å skrive om, høhø. Jaja, da vet dere hvordan ståa er sånn ca. Skal ikke se bort i fra at jeg plutselig er tilbake igjen neste gang.

 

collage

22 tanker på “Its been a while.

 1. Det er sååå utrolig godt å lese hvordan du beskriver forholdet ditt. Dette fortjener du virkelig Laila! ❤
  Jeg tror på ingen måte at du burde slutte helt med samtaler nei! Men en liten" pause" kan jo være greit kanskje 🙂
  Skjønner jo at maten fortsatt er veldig vanskelig. Men det er jo egentlig ikke så rart med tanke på hvor lenge du har hatt denne spiseforstyrrelsen. Men vil jo si at det er litt bedre kanskje 🙂
  – Også fint å lese at dere kan prate ut om vanskelige ting. Jeg tror det er nøkkelen til at ett forhold varer.

  Stor klem!

 2. Dette er så herlig å lese, Laila!

  Jeg tenker at ja, man kan bli kvitt en spiseforstyrrelse (eller legge den i dvale i det minste), men når sg er aktiv er det viktig å kunne leve -med- den, uten at den tar fullstendig styring. Å holde ut dagene, selv om sf er i bakhodet. Og det synes jeg du gjør ypperlig.

  Du er flott og flink, og attpåtil har du en Mr. Right ved din side. Heldiggris!

  Fortsett sånn ❤

 3. Så kjekt med en liten oppdatering. Det at den inneholder så mye positivitet er helt fantastisk. Det er kjekt å lese at livet forbedrer seg og at selv om sykdommen kanskje er tilstede, så opptar den ikke all plass. Det å lese at andre mestrer er inspirerende. Du føler kanskje du ikke har så mye nytt å komme med, men det du bringer er håp og inspirasjon. Veldig glad på dine vegne♡

 4. Så godt å lese at det går så bra tross litt knall og fall. Det er nå en gang slik at det plutselig kan snike seg på en extra kg eller to i nytt forhold (erfaring, erfaring, erfaring) :p men det er knall å lese at du er så cool med det 😀 Congratz! ❤ Og man blir ikke frisk over natten som du sier, men du er et sterkt forbilde og et flott bevis på at ting kan endre seg til det bedre om man bare våger og er omgitt av de rette menneskene 😉

  Lykke til videre med alt Laila, cheering 4 u!

 5. Ååååee, det er så godt å høre at du har funne en så fiiiin kjæreste!!! ❤
  Og godt å få en oppdatering 🙂 Eg har også blitt samboer igjen (for 2 uker siden), og det er en utfordring ja, når SF hyler og skriker… sukk. Klemmer fra meg ❤ ❤ ❤ 🙂

 6. Godt å høre fra deg igjen, Laila!:) Jeg har jo skjønt at det går fint med deg i forhold til alt klisset på Facebook;D , men fint å lese litt mer om status:) Happy for you angående kjærleiken, hurra!!

 7. Hei Laila, jeg tror jeg kommenterte her men glemte å gi et hint hvem jeg var, jeg har en annen anonym blogg hvor jeg har hatt et brukernavn før det som begynte på D…. vet du hvem eller skal jeg sende det som mail? 😉 Jeg ville i tillegg ha en ikke anonym gla blogg med alt som betyr noe og som gjør meg glad i hverdagen, få fokus litt på det gode :), så hvis du vil må du gjerne følge denne bloggen også 😀
  SÅ koselig å lese at det går bra med deg og din kjære og at du har funnet en så flott mann og så er jo han også veldig heldig som har funnet deg 🙂

  ❤ ❤

  • Husker deg vettu. Fint at du har en gla’ blogg. Lett å glemme det fine i hverdagen, hvertfal på tunge dager. Tusen takk du 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s