Yet another day..

Dere skulle bare visst hvilken kamp jeg kjempet i natt, holy crap. Bikkjeskinnet skulle ligge på kjøkkenet om natten, det er liksom litt sånn skjermet på en måte, ikke vegg i vegg med soverommet mitt, og ikke vegg i vegg med gangen der det er så lytt inn til husvertene at han hadde gått helt i spinn når de stod og dro avgårde til jobb om morningen. Jeg pakket sammen for kvelden, pusset tennene og kledde av meg, da gjenstod det bare å si godnatt til skinnet. Men nå nei du, han skulle for pokker ikke inn dit nei. Han løp som en gal fra gangen til stua, halvveis under bordet, tilbake til gangen, og stua and so on. I en evighet liksom. Hver gang jeg kom bort, så la han selv helt flat, og kom opp med en mine som sa «Klaaaaapp meg, kose på maaagen». Og jeg bare, kom hit, nuh er det natta, og du skal inn dit! Nope, ikke snakk om gitt. Jeg måtte stenge dørea inn til stua, og sette opp et hinderpå gangen, men neida, da lekte han liksom hest, og skulle galoppere. Jeg trodde jeg skulle klikke i vinkel assa. Jeg måtte seriøst ta på han båndet til slutt, og dra han inn på kjøkkenet. Gawd, dette skal bli finfint om det blir sånn hver kveld i en uke. Det er såvidt han lusker inn på kjøkkenet på dagtid, ennå maten og vannet står der. Han er vel redd for at døren skal lukke seg bak han. På dagtid liksom, hallo i luken. Skjer ikke. Jaja, jeg sovnet hvertfall til slutt, og han sluttet å pipe.

Og så er han helt villmann om morgenen da, jeg har lært av erfaring, etter at han sov over en natt her i fjor en gang, at det er best å kle på seg først, og åpne døre mens jeg liksom står klistret inntl veggen, bare sånn for å unngå å få klør spiddet inn i lårene. Det synes jeg ikke er så kult egentlig. Trikset funka det, så det skal brukes framover for sure.

Han fikk seg hvertfall en morgentur, men det var bare å glemme å få i seg frokost først, det har han ikke tid til å vente på. *Sukk*. Heldigvis var været strålende i dag også, så helt greit å komme seg ut. Jeg lurer litt på en ting, dere hundemennesker: er det normalt at hunder slikker av hundedrittresten i pelsen? Rimelig kvalmt, men kanskje normalt? Jeg syntes det var helt ok altså, så slapp jeg å få det på gulvteppet. Jeg passet bare på at han ikke hoppet og sleika på meg etterpå. Og så skjønner jeg ikke helt hvorfor de stresser sånn på tur? Altså, jeg skjønner at de vil snuse og lukte, og se om noen har lagt igjen et kjærlighetsbrev på lyktestolper og steiner og sånt, men når de trekker og drar framover, for man vet jo aldri om det er noe spennende den neste meteren, men når de kommer dit da, så bare…nei, her var det ikke no gitt, så da stresser vi videre. Tenk om de hadde skjønt at de vil komme seg framover selv omm de ikke stresser, og tenk om de hadde skjønt at jo mer de stresser, jo fortere vil turen bli ferdig. Da kan de angre på at det ikke ble lengre tid ute…

Han her vil helst være ute hele tiden, og en tur vi kunne brukt langt over en time på, den er vips vaps over på en halvtime. Vi går ikke tur, mer som småjogger. Så jeg må jo legge løypene til lengre og lengre turer, sånn for i det hele tatt å rekke å være ute jo. Ikke rart jeg er pumpa etter 3-4 timer på tur med han, i løpet at en dag. Jaja, fint med tur nå  det er så fint ute. Håper det ikke blir regn på en uke framover.
Ikke lenge til vi må ut igjen nå da, selv om det bare er et par timer siden vi kom tilbake fra forrige tur, han har plantet seg på gangen nå, hint hint liksom..Jaujau, her skal det trimmes. Jeg blir enda flinkere med turer i løpet av denne uken hvertfall. Av og til har vi stirrekonkurranse. Fra hans side betyr det «Ut på tur?». Og jeg bare..»rull inn». Men han er veldig snill da, han er bare veldig oppmerksomhetssjuk, og vil helst ute og snuse opp hele Molde. Og lord, eks’n kjøpte en sånn liten lekehund til han da det var jazzfestival her (og den fikk han slevsagt i en gjennomsiktig pose, så jeg lurte på om han kanskje ville at jeg skulle stappe den i veska..gubben er 50 liksom…), og det er batteri i den, så når den slås på da, så gneldrer og piper den. Balto som bikkjeskinnet heter, har en greie for små hunder. Så snart de tøffer seg, og gneldrer først, så er han på hugget tvert. Holder de små kjefte, (noe de aldri gjør), så er han rolig. Så nårvi da slår på den lille lekehunden, så gyver han løs. Hele kjevepartiet på den stakkars leken er helt herpa. Den kan aldri lukke kjeften igjen.

Ok, nok bikkjeprat. Jeg hadde tannlegetime igjen i dag, så stresset meg nedover, i den tro at jeg sikkert kom til å være der sånn akkurat, selv om jeg vet at om jeg går i mitt tempo, så er jeg der på 20 minutter. Timen var 13.30, jeg gikk hjemmefra 12.45, og var selvsagt framme 13.05. Og jeg bare…pokker. Prøvde ta en telefon, men neida, ikke hjelp å få der i dag, ring i morgen. Greeeiiit. Knipse bilder av skyer da, yay, aldri gjort før liksom. Og så gikk jeg opp, og leste i et blad, eller, bladde gjennom er vel mer riktig. Bare mote jo, da blar jeg fort gjennom. Klær har jeg nok av, smykker og dall er ikke helt min greie, klarer med den ringen og det smykket jeg som regel bruker. Og så kom jeg inn da. Han skulle fikse en tann vi var blitt enig om, for den iser. En sprøyte, borr. Ok, iser ennå ja. Ny sprøyte, borre borre, og han bare «Jeg merker at det fortsatt iser litt for deg..». Jeg bevet meg ikke i det hele tatt, og laget ikke en eneste lyd, for isingen var minimal, og bare litt sånn av og til. Jeg skjønner ikke hvordan han klarte å merke det? Var hvertfall fort gjort, halve tiden gikk jo til å vente på at bedøvelsene skulle virke, og at han kikket på røntgenbilder, og helt til slutt, at fyllingen skulle størkne. Tjohei. On the good side: JEG ER SNART FERDIG!!!!!!!! Bare en bro nede, og trekke en rot av det som en gang var en tann. Han tok nye røntgenbilder i dag, og det er null hull, og alt ser bra ut. Hurra hurra!

En liten oppsummering helt på slutten her, for å vektlegge det positive ved dagen så langt:

 

*Fint vær, strålende sol og veldig varmt, to dager på rad nå!! (Bank i bordet…)

*Fått to turer so far, en til strax. (Har droppet treningen jeg vanligvis har på onsdager, blir jo tross alt en del turer..)

*Snart ferdig hos tannlegen.

*3 dager spyfri!!!! På rad! (Lenge siden sist…)

*En stor kopp varm sjokolade (jepps, selv om det er varmt ute, så smaker det godt!)

*Fått litt mer farve, selv om det er litt rødt (farve er farve, right?)

*Jeg har støvsuget opp noe som minst må være ei halv bikkje

*Vi har vært ved stranda (selv om kun var i noen minutter)

*Jeg var innom butikken og handlet, uten at det kom med noen bad intensions!

*Jeg har gått i shorts! (Takk fine været)

*Jeg har pepsi max igjen

 

Jaaah, det var da en del det.

 

17 tanker på “Yet another day..

 1. Hunder pleier vaske seg ja, og noen spiser til og med dritten sin selv. Vet ikke hvorfor, men kvalmt er det. Du får hive han i dusjen neste gang, evt i hageslangen ute hehe :p
  Venter på innkalling til tannlegen etterhvert jeg også nå, hvilken glede å minnes i fjor da visdommen røyk 😀
  Regner forresten du er den anonyme som kommenterte hos meg i natt? 🙂

  • Gosh, for noen kvalminger…
   Hmm, ja..godt mulig, var på google chrom, fordi firefox sviktet, så da registrerte jeg vel meg ikke…tenkte ikke på det heller…jaja..

 2. Fine, fine Laila! Du e så go! Å veldig flink me tre på rad! Stolt av dej ❤ Ser ut som du kosa dej me bikkjeskinnet, berre å innrømme de! Masse gla i dej, kos å kleeem 🙂

 3. når hunder trekker i båndet, kan det være et tegn på at han skal være lederen og dominere over deg. lederen går alltid først. du får vise at det er du som er lederen;) hunder skal vaske seg bak, og hvis det henger avføring der, så vil dette være ubehagelig for hunden, og den vil ha det vek.

  • Ja, han liker å tro at han kan gjøre som han vil, men det funker ikke her. Jeg trekker han tilbake når jeg ikke synes det er greit at han drar. Men at han går foran meg er helt ok, jeg har liksom et bedre øye med han da, haha. Men nå jeg stopper og sier at han skal komme og stille seg ved meg, så kommer han faktisk. Utrolig nok…
   Godt de vil ha den vekk, så slipper jeg å skulle prøve å få det vekk, grøss..

 4. Du skriver så utrolig bra, så jeg ler så tårene triller. Jeg synes jeg ser deg for meg med stirrekonkuranse, klint oppetter veggen om morran.
  Du har vært flink som har hatt 3 dager uten, gi deg selv anerkjennelse for det(selv om det kanskje ikke er lett)
  Håper du får finvær resten av uka.
  Et lite råd til deg angående hunder som drar, bare stopp og vent til han kommer til deg, det er en tålmodighetsprøve, men virker.

  • Når jeg synes det blir for mye draing, så sier jeg ifra og ber han komme, så det går greit. Men jeg skjønner jo at han vil fram og snuse, så han får jo stort sett det 🙂
   Thank you, skal prøve å gi meg selv anerkjennelse (lygekors bak ryggen, haha)

 5. Haha,ser det for meg,livet med en hund du ikke kjenner og som ikke kjenner deg!
  De er noen vanedyr,bikkjer,så at han er stressa inne er nok fordi han ikke vet hva som gjelder hos deg,hvilke regler ledern(deg)ønsker.Bare ignorer ham mest mulig,så roer han seg nok.

  • Han kjenner meg, men han tilbringer jo aldri tid her, hatt han på overnatting en gang før bare. Han får beskjed om hva som skal skje, believe you me. Gosh.

 6. Høres ut som du har fått deg en fulltidsjobb med hund 🙂 Koselig da, kanskje ikke like koselig når man er kjempetrøtt og aller helst vil sove 🙂 🙂 Det er lenge siden jeg har vært inne her 😦 Beklager, men nå er jeg til bake! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s