«Change your thinking»

Jeg er ikke personlig kristen. Jeg tror ikke på Gud,men jeg tror på mennesket. Jeg synes det er viktig å tro på håpet,at det umulige ikke er umulig. Men alt dette har så lett for å forsvinne i hverdagens gjøremål og tanker,fordi man ikke gir seg tid til å tenke over det. For min del er det sånn at jeg trenger å bli minnet på dette for at det ikke skal glippe for meg og skli helt vekk. Derfor er jeg veldig glad for at jeg har tatt tilbake lesegleden min,for gjennom en del bøker har jeg blitt minnet på alt dette av mennesker med masse visdom og erfaringer livet kan by på. Dette setter igang tanker. Det gir motivasjon. Derfor vil jeg dele en historie med der. Og jeg minner igjen om at dette ikke handler om at jeg er kristen og tror på Gud,men jeg liker budskapet historien gir.

«DEN ANDRE»

«En mann blir oppsøkt av en gammel venn som aldri hadde klart å lykkes i livet,selv om hvor hardt han hadde. «Jeg får vel gi han noen slanter,» tenkte han. Men samme kveld får han vite at den gamle vennen er blitt rik,og faktisk kommer for å betale den gjelden som hadde hopet seg opp i årenes løp. De går til en bar der de pleide å vanke,og den gamle vennen spanderer drinker på alle som er der.Da han blir spurt om grunnen til hellet,svarer han at han hadde levd som «den andre»,men at Den andre omsider var død. -«Hva mener du med Den andre?» spør de. -«Den andre er han som lærte meg hvordan jeg skulle være,men som ikke er meg. Den andre mener at mennesket har plikt til å bruke livet til å gruble på hvordan man skal skal samle sammen nok penger for ikke å dø av sult når man blir gammel. Så mye grubler han,og så mange planer legger han,at han først oppdager at han lever idet hans dager på jorden er så godt som talte.Men da er det for sent.» – «Og du,hvem er du?» -«Jeg er et vanlig menneske som har begynt å lytte til hjertet sitt. Et menneske som blendes av livets mysterier,som er åpen for miraklene,som kjenner glede og begeistring ved det han gjør. Det var bare det an Den andre,av frykt for å bli skuffet,ikke lot meg handle ut fra det.» -«Men det finnes lidelse,» sier bargjestene. -«Det finnes nederlag. Ingen slipper unna dem. Derfor er det bedre å tape noen slag i kampen for sine drømmer enn å bli beseiret uten engang å vite hvorfor du slåss» -«Bare dette?» spør menneskene i baren. -«Ja. Og da jeg innså det,våknet jeg og bestemte meg for å være den jeg egentlig alltid har ønsket å være. Den andre ble igjen i rommet mitt,han så på meg,men jeg lot han aldri slippe inn i meg-selv om han forsøkte å skremme meg og fortelle meg hvor farlig det er å ikke tenke på framtiden. I det øyeblikket jeg støtte Den andre ut  av livet mitt,begynte den guddommelige energien å utføre sine mirakler»

(Kilde:»Ved elven piedra satt jeg og gråt,Paulo Coelho,1996,s.62-63)  En forfatter jeg anbefaler på det sterkeste.

Noen kloke ord som det er viktig å minne seg selv på i hverdagen.

«Ingenting er umulig. Det umulige tar bare litt lengre tid»

«Tro på håpet»

«Mister du håpet,mister du alt»

«Tro på deg selv.Tro på drømmene dine,og våg å slåss for dem»

«Ikke mist barnet i deg»

«Vær deg selv med alt du er. På godt og vondt»

«Bare du er deg. For hvem er deg om du prøver å bli noen andre?»

«Faller du syv ganger,reis deg åtte»

«Våg å ta sjanser»

«GRIP DAGEN!!»

17 tanker på “«Change your thinking»

 1. Hei Laila!
  Du skriver mye bra for tiden, og funderer mye over livet, jeg håper du vet at februar er måneden for endringer! Jeg ser tydelig at du er i forandring, det tror jeg du vet selv, ellers så får jeg unnskylde meg… Jeg håper virkelig at du har det bra, eller at ting hvertall henger i sammen. Jeg leser bloggen din jevnlig selv om det har blitt litt skjeldent i det siste! Har hatt mye å gjøre og både pc og internett har fungert litt sånn halveis de siste ukene… He, he! Da ønsker jeg deg en riktig god uke (i morgen), og stå på videre!

  Klem, Vikkan.

 2. Den andre var tankevekkende lesning. Jeg er selv i en situasjon hvor jeg legger store begrensninger på meg selv. Må si meg enig med Vikkan. Du er inne ien virkelig bra skriveperiode.

 3. «var det det jeg gjorde -jeg spydde ut ordene?» spurte jeg meg selv da jeg så at skrivingen ble bedre jo mindre jeg spydde..=)
  Det er ikke sikkert du må endre hvordan du tenker..bare hvilke tanker du velger å tenke eller handle på. Og det gjør du, absolutt ❤

 4. Elsker slike visdomsord/historier i hverdagen! Dette minner meg om at jeg har en hel reol med selvutviklingsbøker jeg må begynne å lese igjen 🙂 Viktig å huske at man skal leve NÅ og ikke legge masse barrierer på seg og «spare» seg til man blir eldre.. man vet aldri om den dagen kommer.
  Klem

 5. Hmmm. Dette likte jeg. Må si meg enig med alle andre i at du skriver mye interessant om dagen (det har du forsåvidt alltid gjort, jeg har snoket tilbake i tid), men en god skriveperiode.

  Elsker bøker som får meg til å tenke, se litt annerledes på ting 🙂 Keep it up!

  • Ja,man trenger å få påfyll av nye måter å se livet på,thats for sure.

   Tusen takk Kristine 🙂 Our bums and hips rock 😉

 6. for en fantastisk tekst! tusen takk for at du delte denne med oss. meget tankevekkende lesing dette her. og som de andre over her sier; du skiver meget bra for tiden. Mange gode refleksjoner over både det ene og det andre.

  Stå på, kjære deg.
  Klem.

 7. Veldig bra at du tar opp dette temaet, som du sier selv så er det lett å glemme i hverdagen. Jeg har også stor tro på håpet selv om jeg ikke er personlig kristen eller tror på Gud. Jeg mener at har man ikke håp om at ting skal bli slik man ønsker så er det veldig liten vits å strebe mot det. Selvsagt har man ikke alltid håp om å få det til, men da er det noen andre som passer på det for en :-)) God natt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s