Juletradisjoner

Vi er inn i den mest stressende,pengeslukende,kosligste,hektiske,fine og tradisjonsrike måneden i året. Hele desember består av tradisjoner. Butikker som fylles opp til randen,varer som fyker ut døra like fort som de fylte opp butikken. Posten som begynner sin årlige reklame på tv,hvor de forteller oss hvor mye de har å gjøre i desember,og hvor viktig det er å få unna alt som skal sendes innen 16.desember,hvis du vil forsikre deg om at det skal komme fram dit det skal innen julaften. Folk som langt uti desember lurer på når fristen for å sende gaver så de kommer fram til julaften er. «Er? Sorry Mac,var,fristen var den 16.,i går» «Hæææ?! Når i helsike kom den 16. så brått på???»  Samme regla hvert år..Mennesker som haster sånn avgårde at man skulle tro de hadde satan sjæl i ryggen. Vi får den årlige oppdateringen på hvor mye penger folk har svidd av på gaver. Tigger’ne på hjørnet kler seg enda bedre og blir enda mer pågående om det er mulig.

Man skal ha juletre,julenek,julestjerne,juleribbe. Julestrømpe,julegaver,juleglede,julepapir.Juletråd,juletilogfralapper,julekort,julepølser.Julekrans,julevin,juleøl,julesprit,julegløgg.Juleleverpostei,og og og og og…det tar ingen ende. Men ha,det skal vi ja,vi skal ha,vi måå ha,det er jo tradisjon. Og det er tradisjon med tradisjoner.

Mine tradisjoner for desember og jula er:

Skal det være en klementin?

-Jeg kan leve på klementiner i desember. Må ha til enhver tid. Bare i dag har jeg kjøpt rundt 2 kg. Tradisjon jo.

 

-Jeg setter på meg glorien i desember,og spiller snill og grei,sånn at jeg får julegaver av nissen.

 

-Går til anskaffelse av sjokoladekalender (og i dagens luke kan man finne julekuler og et stearinlys,rent så man blir litt sånn rørt over hvor fint det er..)

-Jeg pynte til jul,ikke bare litt,men pynte skikkelig masse. Tradisjoner som er arvet etter mamma. (Hun har huset fullt av nisser,du får ikke fred for dem når du sitter å driter heller.) Det skal merkes at det er jul,og da holder det ikke med 3 stusslige små nisser. Jeg har en jule-elg og.

Han spiller «Santa claus is coming tonight»

-Jeg kjøpe julebrus,juleskum,julemarsipangris og pepperkaker når det kommer i butikken,selv om det er oktober. Alt sånt er best før jul.

-Når 1.desember er her så klarer jeg ikke holde igjen lengre fra å spille julemusikk. For meg er O’Helga natt sangen over alle julesanger. Men jeg må også ha med meg «the støvel dance»

-Jeg se

(Den har jeg kikka på i dag)

 

-Hovmesteren og Grevinnen,hvor mamma ler på de samme plassene hvert år,og pappa kommenterer: «Hvorfor ler du L? Du vet jo hva som skjer,du så det jo i fjor også..» hvert år…Ja,det er faktisk tradisjon det og er blitt,disse kommentarene innimellom på enkelt ting.

-Besøk av ei barndomsvenninne på julaften,hvor vi bytter gaver.

-ASKEPOTT!!! Den er hellig! Ikke at jeg nødvendigvis sitter med øynene klistra på skjermen hvert sekund,men nåde den som beveger seg foran skjermen,eller så mye som tenker på å switche kanal. Håhåååå.

 • Risengrynsgrøt
 • riskrem
 • waldorfsalat
 • Julesylta som mamma lager
 • mammas hjemmelagede karbonadekaker som jeg må kjempe om,mot tante,søskenbarn,mormor og resten av familyn…
 • Julebrød (uten sukat,yukk)
 • Ny tradisjon (for meg): pinnekjøtt. Etter 29 år oppdaga jeg at pinnekjøtt var godt likevel.
 • Pappa med nisselue på topplokket ved julegaveåpning (og nei,det er ingen små barn tilstede,yngstemann i flokken er 15 år)
 • Koldtbord hos mamma 1.juledag
 • Midnattsgudstjenesten til paven (pappa skal se hvert år,ikke fordi han er troende eller noe men,og så synes han egenetlig det var litt morsommere med den forrige Paven,han utgamle som de mot slutten måtte bruke som en marionette for i det hele tatt klare å få han til å stå,løfte hodet eller å vinke)
 • Fenalår
 • Av de syv kake sortene,så lager mamma enda fler,så av de spiser jeg; kokosmakroner,fattigmann og nøttekjeks. De andre kommer i andre rekke..

Nå har jeg brukt en ren evighet på dette innlegget,fordi jeg har bp samtidig,og tv’n står på,og tankekverna har måtte konsentrert seg om flere ting på engang..Så jeg tror nok bare at jeg avslutter dette innlegget med disse tradisjonene her jeg,mulig jeg kommer opp med flere senere en gang i desember når jeg føler for å kjede rævva av dere. Nå har jeg en usansynlig stor mengde mat i magen,og tradisjonen tro: jeg må kvitte meg med det.

«Its a good tradition of love and hate…»

 

 

Reklamer

24 thoughts on “Juletradisjoner

 1. Jeg tror alltid jeg kveles av latter når du drar disse innleggene i denne sjangeren, med illustrasjonsbilder og fargerike forklaringer!

  «må være, skal være ,tradisjon er tradisjon»
  du får deg sagt! Det skal du ha 🙂

 2. Det grenser nesten til tvangstanker for meg meg når deg gjelder jula. Tradisjoner måå gjennomføres. Narnia, askepott, julebrunsj hos m & p 1. juledag, bestevenninnen min og jeg møtes alltid på julaften, grevinnen og hovmesteren (eeelsker norske teksten når det står …sasa… sabba… Samme måten?), mammas sylte, paven kl 24 med mer.. Nå gav du meg mye å se frem mot!:) Ellers har jeg pyntet rommet på Modum, så en skulle tro at jula har kasta opp her, storshoppet på Vikersunds bugndnede tilbud av butikker, Europris og Nille.. Hehe!

  Herlig innlegg, made my day!

  Klem

  • Bra du har pynta opp en ellers så vanskelig hverdag da,det lyser jo tross alt opp 🙂
   Ja,det er mye koslig å se fram til denne mnd,herlig herlig 🙂

 3. Julestyr tar ingen ende. Som du sier vi skal bare ha og ha, alt handler jo om jul. Jeg har ikke pyntet til jul enda, skal gjøre det litt nærmere jul 🙂 Håper du får en fin søndag 😀

  • Pynter sånn litt og litt jeg,skal jo hjem til foreldrene mine rundt 20-nde tenker jeg,så da er det litt koslig å få litt julestemning her hos meg selv også,hehe.
   Takk det samme Marthe 🙂

 4. Jula er hektisk tid ja…jeg prøver å ikke stresse med alt som sku vært gjort da…å prøver å få til de gode opplevelsene med ungene, som å bake ,lage julepynt !! å jeg eeeelsker å styre med julekalendrene deres, vi har 5 unger :o) å ale 5 har hver sin hjemmelagde kallender med innkjøpte pakker til hverdag, vet jeg har lagt lista høyt der…men det er mitt valg, å fordi det gir meg så utrolig mye gleeede å se annsiktene deres som lyser opp hvermorgen. Desember er den mest hektiskt mnd i året, å den mnd hvor ungene ikke trengs å vekkes på morgenen, eller mases inn i klærne..hehe ingen kallender før alle sitter ved frokostbordet !!
  desember er en elsk hat måned !!!

 5. Hahaha, du er fantastisk!! 🙂

  Stor klem til vakre deg ❤

  Ps: Du vet jo hvor hardt jeg har sittet i dette bp-klisteret.. Vil bare si til deg, og leserne dine som sliter med det samme, at jeg begynner å få troen på at jeg kan bli bra! Har mye mindre trang enn før, og jeg begynner å akseptere kroppen slik den er.. Har nok en lang vei igjen, men det går virkelig fremover.. Og det uten særlig hjelp fra psyk. Etter ti år med denne driten begynner jeg endelig å tro at jeg en dag kan bli fri.
  Utrolig, men sant! 🙂

  • Det er veldig godt å lese Thea,og jeg har troen på at du en dag vil klare det 🙂
   Glad i deg vesa,godt å høre fra deg 🙂

 6. Fy flate jeg må flire av deg..
  Du e nå så festlig 🙂

  Flotte tradisjoner har du iallefall..og Askepott er et must på julaften.
  Mmm julen er igrunnen en flott tid, iallefall når en leser alt det kjekke du skrev om tradisjoner…kom jul og forbli 🙂
  Stor klems

 7. Du kan å få frem noen smil og latterbrøl 😉 Herlig, herlig fra en herlig Laila! og «mamma har huset fullt av nisser,du får ikke fred for dem når du sitter å driter heller.» hahaha:D mamma tar alltid nissetrekk på dolokket i jula, nisser ellers i huset er det lite av.. men på dassen der skal de være:p

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s