Capio anoreksi senter

Jeg håper dere som lesere her tar dere tid til å lese gjennom denne underskriftskampanjen som er opprettet av Annika. Og vær så snill å skriv under!

Til regjeringen og stortinget:

«Spiseforstyrrelsesproblematikken og utbreding av sykdommen må tas på alvor!

Tall basert på norske undersøkelser, viser til at så mange som 50 000 kvinner mellom 15 og 45 år trenger hjelp for en spiseforstyrrelse. Man regner med at 10 – 20% av de som har en spiseforstyrrelse er menn. I tillegg er det store mørketall.

Til tross for at det i løpet av de siste årene har vært satt i gang flere tiltak og oppbygging av regionale sentre for spiseforstyrrelser i de ulike helseforetakene, er tilbudet fortsatt for dårlig. Helsekøene er lange, og på grunn av manglende kapasitet, opplever mange å bli satt bakerst på vent eller ikke får komme med i det hele tatt.

Capio Anoreksi senter er et privat foretak som har spisskompetanse innenfor alle typer og grader av spiseforstyrrelser. I motsetning til mange andre institusjoner, vektlegger Capio å gjøre behandlingen så virkelighetsnær som mulig. Det vil si at behandlingen foregår uten kostlister, veiing av mat og kaloritelling, da dette som oftest er et stort problem for berørte av sykdommen. Både tidligere og nåværende pasienter på Capio, samt deres pårørende kan bekrefte at Capios behandling gir svært gode resultater.

Til dags dato har det vært en kamp for pasienter for å få plass på Capio Anoreksi Senter, pga. svært få helseforetak velger å benytte seg av dette tilbudet – til tross for at det er ledige plasser. I stedet for blir berørte av sykdommen stående i månedslange ventelister for behandlingstilbud, noe som igjen fører til forverring av sykdomsbildet. Dette er et brudd på pasientrettighetsloven, som tilsier at alle som oppfyller paragraf 2-1 har krav på nødvendig helsehjelp. Ved fulle institusjonsplasser i det offentlige og mangel på oppfølging, burde det private helsetilbudet benyttes. Helt siden oppstart av Capio Anoreksi Senter Fredrikstad har de kjempet for å bli godkjent som sykehus under fritt sykehusvalg.

22.oktober 2009 ble Statsministeren ble konfrontert med mangel på tilbud til pasienter med spiseforstyrrelser i spørretimen. En gruppe jenter fra Capio Anoreksi senter ble invitert til Stortinget av Høyre, som fremmet forslag om at senteret skulle komme inn under fritt sykehusvalg. Bakgrunnen for det er at Capio er privat, og regjeringen vil ikke innvilge støtte til drift eller sponse plasser til pasienter, så helseforetakene må selv betale, det er et problem. Helseforetakene ønsker ikke å bruke penger på det, og sender heller pasienter til offentlige institusjoner eller Modum Bad. Mange har vært innom begge deler, uten resultat. Nå står flere jenter i kø for å få betalingsgaranti for å få behandling på Capio, mens det er ledige plasser på senteret.

JA til et bedre behandlingstilbud for personer med spiseforstyrrelser. NEI til lange ventelister, lengre sykdomsforløp og forverret sykdomsbilde. JA til ei behandling som fungerer. JA til å få Capio under fritt sykehusvalg!»

SKRIV UNDER HER.

LET THE BATTLE BEGIN!

Reklamer

13 thoughts on “Capio anoreksi senter

  1. Signert.

    Dette er en veldig viktig kampanje. I Bergen har vi hatt flere saker i avisen som jenter som må vente lenge på behandling, fordi de»ikke er tynne nok.» Jeg kjenner jeg blir irritert. Hva med bulimikere som daglig kaster opp eller bruker andre midler? Men så spiser de kanskje normalt innimellom, eller ikke går ned i vekt så veldig mye. Har ikke de rett på hjelp, like mye som de som er blitt veldig tynne? Må de ha magesår før det blir tatt alvorlig? Jeg sier dette fordi jeg har hørt dette fra flere. Jenter som ikke får hjelp før de er kjempesyke. Dette gjelder også anorektikere. Det viktigste er jo å ta tak i sykdomsbildet før det blir verre. Ikke å vente med å gjøre noe med det når det først er så ille at pasienten trenger innleggelse.

    Dette er viktig. Veldig viktig. Så viktig at jeg sporenstreks kommer til å skrive et innlegg, og linke til kampanjen, om det er greit.

    • KLarte det er greit 🙂 Takk for at du også hjelper til å spre det videre 🙂
      Og du,jeg kjenner hun ene som har stått fram i avisen i Bergen om sin sf 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s