Man blir blind på seg selv

«Hvorfor følger du ikke dine egne råd?»

Det er veldig lett å gi andre råd,men utrolig vanskelig å følge dem selv. Dette tror jeg nok veldig mange kjenner seg igjen i. «Tren og spis sunt,det er den beste måten å gå ned i vekt på» » Opp med hodet,det er alltid håp» «Det gjelder å ta små steg i riktig retning» «Kom igjen,du klarer å komme deg gjennom dagen uten å ha en bp,jeg vet du kan,du har viljestyrken i deg» «Fokuser på hvor bra du kommer til å få det om du klarer å redusere de destruktive handlingene»

Jeg er flink til å gi råd til andre,men jeg klarer ikke følge mine egne råd. Da tenker jeg på spiseforstyrrelsen min. På andre områder har jeg klart å kvitte meg med destruktive handlinger,eller kutta ut folk som var med på å opprettholde meg i den destruktive banene.

Men hvorfor er det så vanskelig å følge sine egne råd? Jo,fordi i mitt tilfelle (kan bare snakke for meg selv så klart) så anser jeg ikke mitt problem som like stort som andres. Jeg småliggjør (er det egentlig et ord? Hvis ikke så ble det et ord nå) mitt eget problem. Jeg har det ikke så ille som h*n eller h*n. Det er ikke så nøye med meg,jeg klarer meg. Så andre kan ha bruk for de rådene bedre enn meg. Andre kan ha utbytte av de rådene,og bli motivert,eller opprettholde motivasjonen. Eller kanskje de blir minnet på hva som er viktig å holde fokuset på.

Det er enklere å stå på utsiden og se inn på andre menneskers problemer,og da er det også lettere å komme med gode råd,fordi man kan klare å se en annen vinkling på problemet,selv om man kanskje sliter med akkurat det samme problemet som de du gir rådene til.

Så selv om jeg vet at mange av de rådene jeg gir til andre er noe jeg selv også burde ha fulgt,så er ikke det like enkelt,fordi man blir blind på seg selv.

7 tanker på “Man blir blind på seg selv

 1. Tror mange vil kjenne seg igjen i den tankegangen. Kjenner meg igjen selv, i dette med å småliggjøre eller bagatellisere mine egne problemer, og ikke greie å følge råd jeg gir til andre, som jeg sikkert burde fulgt selv.

  Det er vanskelig å se objektivt på sine egne problemer, og se omfanget av dem. Jeg har ihvertfall lett for å skyve alvoret unna og spøke det bort når det kommer til meg selv, mens jeg er veldig opptatt av alvoret i andres situasjon.

  Nå babler jeg visst.

  Legger igjen en haug med klemmer og kjærlighet. Glad i deg! ❤

 2. Ja, det er en del av sf’ns opprettholdende psykologi. Å tenke at man ikke fortjener den samme hjelpen og støtten som man gir til andre. Tenk om man hadde klart å vise sånn omsorg for seg selv? Jeg kjenner meg veldig igjen. Men de dagene jeg klarer å være snill mot meg selv er faktisk de beste. Allikevel tyr jeg nesten alltid til det destruktive. Vanskelig å føle seg fortjent til å ha det bra!

  Du virker som en fantastisk person, håper du ser det!

 3. Guilty.
  «Man blir blind på seg selv» var en veldig fin måte å si det på. For man blir jo det. Det er så lett å hjelpe, komme med råd og oppmuntre andre fordi man vet hva som er riktig og fornuftig.. men å følge sine egne råd, nei da stanger jeg i veggen. jeg klarer meg alltid.
  Laila du gir utrolig mange gode og fine råd. Virkelig, jeg setter alltid så stor pris på dine kommentarer, fordi du har så mye smart og fint å si. Ville bare du skulle vite det.
  (prøv å les kommentarer som du har skrevet til andre og lat som de er til deg. (kan hende du allerede har gjort det, men gjør det igjen.) da vil du kanskje ta til deg rådene dine på en annen måte, som om de kom utenifra(ikke vet jeg) det er i hvertfall veldig mange gode råd der.)
  uansett, stå på du er nydelig!

 4. kjenner meg igjen på det du skriver… «er ikke så farlig med meg, jeg klarer meg» osv… man blir rett og slett litt blind på seg selv. rart det der…

 5. Jeg vil iallefall takke deg for alle de gode råd du har gitt meg siden vi ble kjent. Vet at det ikke er lett å følge sine egne råd..men sammen er vi sterkere enn alene.
  Så syng ut hver gang jeg kan hjelpe deg med noen gode råd 🙂
  Klems

 6. Kjenner meg veldig godt igjen i dette. Jeg føler meg som en hykler noen ganger, fordi jeg er så motstridende med hva jeg forteller andre..Litt den der alt gjelder generelt for alle, bortsett fra meg…egne regler der.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s