Gratulerer med dagen!


I morgen er den store,største dagen for min lillesøster.Da skal hun gifte,bli konemor.Det har vært hektiske uker,med ting som skulle planlegges og fikses og ordnes ned til minste detalj.Nå er det siste kveld som ugift,og nå er det ingen vei tilbake (skjønt en av dem kunne jo ha tatt beina på nakken å løpt fra alteret,men da tror jeg seriøst jeg hadde lagt på sprang og kleppa tak i løperen og dratt h*n i ørene tilbake til alteret)

I morgen blir det tårer og snørr i lange baner.Det blir latter og glede.Det blir mat og drikke (*jippi*) Det blir taler og dans.Vrikking på rumpa i høy stil (jeg tror jeg er veldig god til å danse med litt alkohol innabords nemlig,men alkoholen er begrenset (heldigvis) så da spørs det om jeg er like god,men jeg skal gjøre mitt beste)

Jeg skal knipse bilder i lange baner,i alle mulige vinkler og retninger. Jeg skal være paparazzi,jeg skal blende alle sammen med blitzen min så stjerner danser rundt hodene på dem. Jeg skal knipse i tide og utide,av bryllupskjole,dresser,korte kjoler,side kjoler. I hvitt,sort,rosa,grønt,lilla (jeg så klart) blått og andre lyse farver.

Buffet med sushi inkludert (fy pokker, *grøss* men jeg skal jaggu prøve igjen),brudekake,kransekake,opp ned kake,suksess terte,bløtkake,marsipankake,terter og gud vet hva. Kaffe,brus og en knert til kaffen. Det skal skåles høyt og lavt.Taler skal holdes og med det kommer det enda mer tårer,snørr og latter. Tørkepapir i store ruller bør taes med,og med det igjen en egen papirdunk til å kaste det i,kilde sortering er viktig i disse dager.

Gaver i fleng,en sånn dag alle vil ha,det er bursdag og julaften opphøyd i mente x 1000.
Brudeparet fyker avgårde mens gjestene fortsetter festen i de stille nattetimer. De skal innta brudesuiten på grand hotell hvor min kjære lillesøster jobber. Der skal de tilbringe en tradisjonell brudenatt (hvertfall bør de gjøre det) og bare nyte tiden som nygifte,før da dagen etter fyker avgårde på flyet på bryllupsreise. Deres første hvertebrødsdager skal nytes i fulle drag før hverdagen igjen tiltrer bare dager senere.

Jeg gleder meg til å ta del i en av de største dagene i deres liv (de har jo også ønsket to barn til verden allerede )

Kjære Janne:

Vi vokste opp som søsken nr.1 og 2,vi delte rom og hadde mange syke leker i natte timene,»jeg tenker på et jentenavn på G,gjett hva det er» «gjett hvilket guttenavn jeg tenker på» vitser og historier vi fant på i farten. Det var veldig kjedelig å måtte legge seg for å stå opp til en ny skoledag,så natten måtte jo drøyes ut i det lengste. Som den natten vi spilte inn en julekassett til mamma og pappa,med falske stemmer og blokkfløyte så pappa kom og glante i nøkkelhullet og ba oss legge oss til å sove.Men hvem får vel sove natt til julaften?

Sommerene hvor vi måtte holde ut i hele 3 uker på hytta,noe ingen av oss hadde noe lyst til i det hele tatt. Vi plukket blåskjell for å samle på perlene inni dem,vi badet,vi plukket blåbær.Alt for å få tiden til å gå.

Den episoden hvor jeg ga deg en 25 øring og sa at du kunne gå å kjøpe deg noe godt fordi jeg ikke orket at du hang med meg og mine venner. Lørdags morgenene med dyna på stuegulvet foran tv’n med de koselige barn tv programmene de sendte,som blant annet «det var en gang et menneske»

Mamma’s hjemmelagede spagettisaus som gjorde at vi alltid helst ville ha spagetti til middag.
Den gangen mamma sa at vi måtte spise opp en skive med blodpølse hver,hvis ikke ble det ikke noe sirkus på oss.

De gangene vi spilte fotball i gangen med verdens minste ball. De gangene vi kjørte med en liten plastikkbil hver på en bilmatte i plast,og begge to fikk vannkopper på den tiden.

Snøhytter og snølykter som ble laget utenfor huset. Nyttårsaftener hvor pappa sendte opp fyrverkeri i fleng fra tidlig kveld fordi vi ikke klarte å vente til senere på kvelden. Klemming på gaver på julaften morgenene,vi fikk en gave hver midt på dagen sånn at vi skulle holde ut til kvelden (som føltes ut som aldri ville komme) Vi satt på hver vår kant på stuegulvet og åpnet gavene fra mamma og pappa samtidig,med ryggen mot hverandre fordi vi alltid fikk likedan.Hylene vi skrek ut fordi de fikk en kassettspiller hver,eller den gangen vi fikk hver vår my little ponni stall..

Og den gange jeg var på besøk hos deg i Tr.hjem og vi skulle ut på byen.Du gikk så galant rett inn,og der kommer jeg rett bak deg,og var 3 år eldre enn deg,og hvem av oss var det som ble spurt om legg for å komme inn? Jessda…

Vi har mange gode barndomsminner sammen,vi har hatt masse latter sammen og mye av det pga pappas utrolige utsagn eller handlinger. Vi har hatt samtaler,vi skulle på konsert sammen,Amy Macdonald,og jeg hadde reist ens ærend til Oslo pga den konserten,men da vi kom til døra fikk vi beskjed om at den var avlyst. Da ble det noen drinker og en kebab før vi måtte dra skuffet hjem igjen.

Du har gitt meg to tantebarn som jeg er stolte over å være tante til. Du har gitt meg en fin svoger som jeg setter utrolig stor pris på for den han er og for hvordan han er mot deg.

Jeg er veldig heldig som har en søster som deg som alltid stiller opp for meg,selv om du til tider føler du ikke kan gjøre nok for meg.
Jeg setter umåtelig stor pris på deg kjære Janne.

Jeg vil avslutte med å gratulerer dere så masse med den store dagen i morgen.

4 tanker på “Gratulerer med dagen!

 1. et skikkelig GLAD innlegg! 😀
  savner dæ på Meta vennen… Tomt uten dæ… Som du veit e æ litt fjern, så har ikke fått med mæ at du har blogg før no… *dask i panna te mæ sjøl*

  masse klemmer!

 2. Tusen tusen takk Laila:) dette var fiiiint:) ble veldig glad nå ja, selv om jeg er bitte litt fyllesyk kjenner jeg… Gleder meg veldig til resten av dagen kjenner jeg. Håper du oxo får en fiiin dag:)

 3. tipper at du kommer til å kose deg i bryllupet 🙂
  Så gøy det hørtes ut når du beskrev hva du skulle gjøre. Litt alkohol i kroppen og litt dansing ..fnis.
  Kos deg masse…rekner med at du sitter med den første drinken nå. Klems

 4. Aww. Gratulerer så mye til søstra di og svoger! 🙂

  Nydelig innlegg Laila, fikk tårer i øynene nå.. Håper at dere alle hadde en fantastisk fin dag <3

  Bryllup er utrolig romantisk og fint. hihi.. Mulig å få se bilde av brudeparet i brudestasen..? 😀

  klemmer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s