Vi tar livet for gitt

Tenker du over det at du prate,se og høre?
Tenker du over at du kan bruke kroppen din som normalt?
Tenker du over at du kan tenk,for så å handle? At du klarer å koordinere? At du har balansen i orden? At du har styrke? At du kan bruke kraft?
Tenker du over at du kan spise og drikke selv?
Tenker du over at du kan skrive selv?
Tenker du over at du kan gå på do selv?At du kan,danse,løpe,at du kan gripe,og skrive?
Tenker du over de «små» ting som å klare å pusse tennen selv? Tørke deg selv etter et dobeøsk? Lage deg mat selv? Komme deg ut og ned av sengen selv? At du klarer å kle på deg selv? At du ikke måtte leve dag ut og dag inn uten å være kvalm og uvel? At du klarer å trene uten at du blir dårlig i dagevis etterpå?
At du klarer å konsentrere deg? At du klarer å holde fokus?
Tenker du over at du kan puste fritt uten hjelp fra en maskin? At du har ikke har et hjerteproblem? At du har to nyrer? Eller en skadefri lever? At du har et kraftig og godt immunforsvar?

Dette er ting vi tar for gitt. Vi lever normale live,og enser ikke at vi har alle disse unik egenskapene,eller at vi plutselig kan miste noen av disse egenskapene.

Det er ikke alle som har alle disse funksjonene i orden. Det finnes så mange ulike sykdommer,så mange som har gått gjennom ulike ulykker som har redusert mange av disse funksjonene. For de som en gang hadde alle disse funksjonen i livet mister så mye,og får oppleve at det kan gjøre livet litt mer komplisert og vanskelig.
Trafikkskader,arbeidsuhell,og blind vold for å nevne noen.
Medfødte sykdommer,som ME,celebral parese,AD HD,lese og skrivevansker..listen er lang.

Vi som lever med alle fuksjonene i orden tar alt dette som en selvfølge,og tar for gitt at vi faktisk har disse egenskapene i orden.

Vi må huske på å være takknemlige for at vi har våre funskjoner i orden,og vi må heller ikke glemme hvor fort vi faktisk kan miste dem,og hvor komplisert livet kan bli ved å miste dem.

Tar du livet for gitt?

4 tanker på “Vi tar livet for gitt

 1. Så sant, så sant Laila…man vet ikke hva man har før man mister det.

  Vi er veldig flinke til å klage og sutre over småting og bagateller, og glemmer helt å tenke på hvor heldige vi faktisk er som lever i et av verdens rikeste land og i tillegg er frisk og har muligheter.

  Takk for en oppvekker, Laila!:)

 2. Ja, det å få et kompliment kan fort skrus om til noe negativt i hodet til en spiseforstyrret. Jeg hater » å se godt ut». Det er for meg enbetydig med tjukk, eller i godt hold. Og jeg sier det aldri til noen.

  Og ja, man burde absolutt tenke over og verdsette funksjonsfriskheten man har. Det er lett å glemme slikt i hverdagen.

 3. Rart at enkelte småting..som faktisk kan være viktige for oss..ja de glemmer vi å tenke over. Du ga meg en god del å tenke over her …positiv tenkning 🙂
  Klems

 4. Ofte tar man kanskje livet for gitt. Desverre. Og så får man en wakeup-call dersom man ser et program eller noen fortelle eller hører om noe, så er man takknemlig. Men så går det fort tilbake til hverdagen igjen, desverre. Men jeg lærer meg å sette mer pris på livet. Jeg føler det kommer mer og mer sammen med livsgleden kjenner mer og mer. Jeg blir sint når jeg tenker på at jeg har utfordret døden, og at jeg kunne blitt grønnsak. Vi trenger påminnelser stadig vekk, så takk for innlegget 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s