Tips og triks i forhold til spiseforstyrrelser


Jeg har flere ganger fått spørsmål fra andre om hvordan gjør jeg ditt,og hvordan gjør jeg datt. «Hva gjør du for å klare å kaste opp?» (ja nei det….) «Vil du anbefale noen slankepiller?» (nei..) «Hvor får jeg tak i avføringtabletter? Funker de? Hvor mange synes du jeg bør ta?» ( på ica maxi kanskje? Nei,de funker ikke,vekttapet er ikke reelt, du bør ikke ta noen) «Hvordan kan jeg lære å klare å kaste opp?» (lære??!! Det er ikke noe man lærer…enten klarer du det,eller så klarer du det,eller så klarer du det ikke,simple as that..) «Har du tips om hvordan man kan unngå å spise når man er sulten?» (nei,jeg har ingen tips,dessverre) «Funker det å faste?» ( la meg si det sånn;funker ikke for meg,og vil ikke anbefale det)

Jeg har også opplevd at det har kommet inn nye medlemmer på sf forum jeg er på,som ikke har en sf i utgangspunktet,men som tror at de skal få tips og triks der,for å «lære» å gå ned i vekt. Det de ikke tenker på,er hvor fort det faktisk kan være å havne i fella,og utvikle en sf. For det andre,de forumene jeg er på er det ikke lov å dele tips og triks,for om du har en sf,så kan du alt dette fra før av,du trenger ikke da å lære noe. Men det er jo på den måten de avslører at de ikke har en sf,og blir dermed luket ut fra forumene.

Når man utvikler en sf,så oppdager man etterhvert hva som skal til,pluss at man snapper opp ulike ting man tester ut,men ikke aer konsekvensene av. Hadde alle vi som sliter med en sf visst hvilke ulike konsekvenser en sf faktisk gir,så hadde vi ikke beveget oss inn på den veien.

Jeg har nå hatt bulimi i 15 år,jeg trenger ikke å lære meg noen triks,jeg trenger ikke tips,jeg har kjent på konsekvensene,og hvor mye dette føkker opp livet. Jeg skulle ønske jeg visste alt dette før det gikk så langt at jeg havnet i fella og ble fanget. Jeg er fortsatt fanget,og selv om jeg vet at det er mulig å komme seg ut,så tar det forferdelig lang tid. Mange år.

Jeg deler aldri ut tips eller triks,selv om jeg vet og kan dem alle. Jeg vil ikke være med på å føre andre inn i den fella. Jeg vil ikke være en av dem som står ansvarlig for at noen andre utvikler en sf,og slite med dette i årevis. Selv om jeg selv fortsatt bruker disse metodene,så vil jeg ikke at andre skal bruke dem,de får selv finne ut av dette om de ønsker så sterkt å gå ned i vekt. De eneste tipsene og triksene man får av meg,er treningstips,og sunt kosthold. Thats it. Jeg anbefaler folk å gjøre det på den fornuftige måten,fordi den er levelig,og gir ikke skadelige virkninger som er en stor påkjenning fysisk og psykisk.

Så om du har et ønske om å gå ned i vekt,gjør det på en fornuftig måte,ikke bruk dumme metoder,det ødelegger mer enn det gagner deg.

Jeg vil aldri gi noen tips eller triks,men jeg vil på det sterkeste anbefale de som er på vei til å utvikle en sf om å få hjelp før dere utvikler noe som kan føre dere inn i et helvete som det er veldig vanskelig å komme ut av igjen. Det er ikke verdt det,og jeg skulle ønske jeg visste den gang,det jeg vet nå. Selv om jeg en gang blir frisk,så har kroppen min måtte tåle mye de 15 årene jeg har hatt en spiseforstyrrelse. Det kan jeg ikke endre på.

Bare for at ingen skal glemme det,så sier jeg for tredje gang: «jeg deler aldri ut tips og triks om vektnedgang på en skadelig og ufornuftig måte! Her vil du på det området møte motstand.»

18 tanker på “Tips og triks i forhold til spiseforstyrrelser

 1. Utrolig bra tema!
  At folk vil ha tips og triks for å få en potensielt DØDELIG sykdom er jo helt fjernt. Hvorfor ikke gå ned ved å trene og spise sunt, som du sier? Da får man det bra med seg selv, både fysisk og psykisk, noe man IKKE får ved hjelp av en spiseforstyrrelse..

 2. Helt enig med deg… å gå ned i vekt med å kaste opp er ikke den enkleste veien. Det kan nok du skrive under på som har hatt sf i 15 år. Det har nok ikke bare vært en dans på rose. Lurer på hva folk virkelig tenker på som stiler sånne spørsmål.
  Ha en fin kveld..klem fra meg

 3. Flott tema! Liker holdningen din som beskrevet i margen, ønsker deg alt godt 🙂 Er fælt å tenke på hvor mange som «leter» etter en spiseforstyrrelse..:(

 4. Bra innlegg!
  Har ikke lest bloggen din før, men syns det høres fælt ut at du har levd med dette i 15 år uten å ha komt ut av det.
  Hvordan går det med halsen og magesekken din etter alle disse årene?

 5. Slike mennesker er å utrolig idiotiske! Jeg hadde byttet (nesten) alt i verden for å bli kvitt sf’n. Etter år med den ved min side er det (nesten) noe jeg ikke unner min værste fiende. Det å oppleve å miste halve håret og bli beinskjør er ikke noe du vil oppleve når du er 17 år gammel. 3 år etterpå er man fremdeles fast i en blindvei, selv om det ser lysere ut.

  Jeg syns det er flott du er åpen om sykdommen. Det syns jeg er imponerende. Jeg klarer ikke det enda, ikke fult og helt i allefall.

 6. Tusen takk til alle som har vært innom med en kommentar her.

  anonym: halsen funker,og magesekken er her såvidt jeg vet.

  Nå har jeg kasta opp sinnsykt mye i løpet av disse 15 årene,så halsen blir på en måte vant med det…men på de verste dagene,så blir jeg jo gåen i halsen,men det er jo over igjen til neste dag.

  Jeg har aldri hatt noen problemer med magen..ikke annet enn mageknip og kramper..Men man er jo alltid utsatt,siden buken faktisk kan sprekke om man spiser for mye,eller man kan kaste opp blod pga komplikasjoner…men jeg har sluppet unna dette..

 7. Er jo dette med å kaste opp blod jeg tenkte på ja. Trodde gjerne det var i halsen det kunne blø,magesyren er jo relativt sterk… Er jo ofte det man ser på filmer og sånn om de som har bulimi, At de kaster opp blod,ikke vet jeg fra hvor, mener du det er overdrevet? Eller har bare du vært heldig så langt? Er det ikke sånn at dersom det går hull på noe kan man risikere å blø i hel dersom man ikke får hjelp fort nok?
  Er det snakk om så mye mat at magesekken kan sprekke virkelig?Eller er d du som føler det sånn at du uansett spiser for mye? Mange spm dette, men lurer på hva du tenker rundt dette…

 8. Det er en dek som kasetr opp blod ja,så det er ikke overdrevet. Jegh ar vært heldig så langt ja,så jeg har ikke blødd noen gang,ikke en gang ved at jeg har skrapt meg opp i halsen.

  Det går an å spise seg ihjæl,ved at magesekken ikke tåler mer,og da går det gærnt..Jeg har spist mye mange ganger,så jeg er redd for at det har gått for langt og at det skal gå galt. Med det mener jeg at jeg ikke har klart å gå oppreist inn til badet for å kaste opp. Men det er noe i magen som kan sprekke,jeg er ikke helt sikker på hva det er på orsk,men det er noe i magen som heter silver lining,noe som kan føre til at personen dør om dette blir ødelagt,sprukket,eller hva jeg skal si.

  Ang. halsen; når man kaster opp ofte,og da spesielt når man kaster opp til magensyren kommer opp (det er ikke alltid den kommer opp) så kan den skade spiserøret sånn at det kan brekke…jeg kjenner ingen som har opplevd dette,men det står som en bivirkning,en av de verste bivirkningene.

  En annen er at man kan kveles,ved at maten setter seg fast i halsen,og at npr det blir mange runder med oppkast,så er dette en så stor belastning for kroppen,at hjertet kan stoppe.

 9. Tilbaketråkk: Repriser « Dum spiro spero

 10. Bra innlegg!! Jeg har fått slike spørsmål i forhold til skading (hva bruker du, hvordan får du dypt, hvordan får du sy-sår), og jeg har samme holdning som deg, det skal ikke deles. Vil heller ikke at noen skal lære av noe som er så destruktivt..♥
  Jeg har slitt med bulimi en del år selv, vet helvete.. Håper det går greit med deg! Legger igjen en masse gode klemmer og varme tanker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s