Russetiden settes snart i gang

Om 2 uker setter russe-epidemien inn. Hele Norge skal plages dag og natt i hele 17 dager. (og i noen byer er de så uheldige at russen starter på feiring før 1. mai!!) Det burde vært bygd avsperrede områder hvor russen kunne oppholdt seg på,så folk ellers i landet kunne følt seg trygge. Gamle mennesker tør jo knapt bevege skrotten utenfor døra,i frykt for å bli skutt på med vannpistoler. Faren for hjerteattak er da en risiko,så med mindre de driver med risikosport,så bør de holde seg på trygg grunn.


Når jeg nå ser tilbake på min russetid (som var i steinalderen,som dere kan se,ut ifra russedressen min) så er det helt på trynet at det ikke finnes en annen form for feiring etter 12 års skolegang. Her snakker vi om en jobb som koster blod,svette og tårer,og så skal det feires med en 2 ukers fyllekule?! Joho! For man kan ikke kle seg ut og feste ellers i livet. Neida,la oss drite oss ut i 17 dager,så det bliiir så gøy!


Men for guds skyld,jeg synes jo selvsagt det var helt konge å være russ jeg også,for å rave rundt er jo tross alt noe av det kuleste man kan gjøre når man er 18.

Og det morsomste av alt er jo å ta alle russemerkene. Jeg tok 2 merker natt til 1.mai,og så gikk det slag i slag. Dusken er full. Jeg ble intervjuet på lokal tv’n 17.mai,fordi jeg hadde så mange merker i lua,og han skulle vite hva alle merkene var for…(jeg måtte be han diskre om at vi måtte snu oss litt vekk,fordi typen min stod like ved,og han hadde ikke godt av å vite alle merkene jeg hadde tatt. Jeg glemte helt av å se på det på kvelden på 17.mai,og ergo så ikke han det heller.)

Når man er russ,så er man konger og dronningen på skolen,alt er lov,og alle skal bøye seg i støvet. På ryggen på min dress står det:»vis respekt for russen» ved siden av den geniale tegninga som sier alt.

Men et av de sikreste vårtegnene er dritafulle russ som ligger henslengte i grøftekanter og rundt ethvert hjørne,helt i koma,sammen med en utslitt og veldig herpa kondom.

Man blir veldig fort veldig kokko lokko når man går inn i russe-tilstanden,den kommer over natta og varer fram til 17.mai,det er helt sykt assa. Vips liksom,så er du der.

Og med så mye alkohol i kroppen at enhver celle er drita full sammen med deg,så synger man gjerne av full hals,og ingen har så fin sangstemme som deg! Og helst skal hele byen høre deg,gjerne på nattes tid. Det blir så fin klang da.

Russenavnet mitt var «Van Dram» Noen påpekte at jeg kunne bli litt småvoldelig i fylla..sparke folk på leggen og sånt…
I Kr.sund så har vi en fugledam,men fint turområde rundt,hele dette området blir kalt for «vanndamman» (vanndammene for de som ikke har snøring på dialekter) Family’n var på besøk hos oldemor en dag i mai dette året,og da hun leste russenavnet mitt,så presterte hun å spørre:»står det vanndamman?» Yesda oldemor,russenavnet mitt er vanndamman…Jaja,dama var unnskyldt,man leser vel ikke helt perfekt når man er over 90. Men jeg lurer jo på,nå i etterkant da,om hun mente jeg så ut som en påfugl eller noe…

Natt til 1.mai,når jeg var veldig på en surr,så dro en kompis av meg og jeg på fjelltur,fordi ved å gå den veien,så kom vi kjappere fram til varden,som var et samlingspunkt for russen midnatt.Da skulle russetiden blåses inn. På vei opp dit mista jeg en halv liter sprit….
Men tross alt,jeg overlevde russetiden,selv om jeg sluknet kl.18 på kvelden av ren og skjær utmattelse. Minner fra russetiden: fyll,fyll,russemerker,fyll,masete småtroll som omtrent klatret opp beina på deg for å få russekort,fyll,russemerker. Fine minner,en flott bemerkelse som man har resten av livet for å ha prestert å fullføre 12 års skolegang.

Minerusseknuter:

*
Tannbørste: koste en kvm asfalt (med tannkosten så klart)
*Hubba-Bubba papir: tygge en pk hubba-bubba i en skoletime
*Telekort: sitte i en tlf.kiosk og drikke en kasse øl sammen med 2 andre,uten å pisse
*En penn: delta i en skoletime på ungd.skole
*Serviet: en 250 gr burger,tygges i 4 biter
*En uteplass billett: stripping på uteplass
*Kritt: kysse lærer
*rundkjøringsskilt: frokost i rundkjøring
*En patron: husker ikke…
*Vimpel: husker ikke…
*Fiskekrok: fiske i kumlokk
*Bussbillett: guide på bybussen
*En dukkearm: 10 armhevinger i aulaen på skolen
*Hund: glefse etter folk på kjøpesenter
*Hundebein:bjeffe på hundematen i en matvarebutikk
*Kondom:gestikulere at du skal ha en kondom,ikke lov å prate
*2 knuter: 2 våkennetter
*En hvit champagnekork: natt med russepresidenten (ikke seksuelt nei,kun en våken-natt…
Kompisen min var russepresident nemlig)
*Kaffe filter: lunsj med lærer
*Seigmann: kysse politimann
*Vimpel: Løpe naken gjennom byen
*Russekort: dele ut russekort ved trafikkryss,i undertøy
*Sursild: vannpistol angrep på 2-klassing
*Bomullsdott: en dag på skolen i pysjamas
*Et flagg til:husker ikke…kan være kyss med russepresidenten,fordi det gjorde jeg også..

Lest gjennom russeknutene for 2010,og jeg må si at de jeg tok (1996) er omtrent utgått på dato.

seigmannen,og sursilden er tatt vekk,da de begge hadde avgått ved døden pga forråtnelse.

Og God have mercy on me,søstern er russ i år…(hun er blå,fienden over alle fiender)

13 tanker på “Russetiden settes snart i gang

 1. haha må le:p
  har sikkelig lyst til å være russ! Men kullet mitt var russ i fjor, å om jeg skal begynne på skole igjenn for å bli russ, må det bli med de som er tre år yngere T_T å… det gidder jeg ikke xD haha

 2. 😀 Herlig skildring av russetid 😀
  Jeg husker faktisk ikke russenavnet mitt og jeg tror ikke jeg tok en eneste knute. Men det var ei artig tid. No doubt about that! 😀

 3. Jeg dauer!! For noen lekre bilder da gitt:) russetiden er uforglemmelig:) jeg hadde oxo en slik grusom dress som deg. Den er nok pill rotten nå. 10 år gammel…

 4. Veldig bra innlegg! Det eneste jeg synes det er litt trist nå, er at ingenting er jo lov lengre. Det «farligste» russen gjør nå til dags, er jo bare å skyte med vannpistoler;)

 5. For noen herlige russebilder.Det er hundre år siden jeg var russ, men har russeluen og t skjorten(vintage) fortsatt.
  Koselig at du er inne og titter på mine malerier.
  Klemmer fra her til der…………..

 6. Hahaha, dritbra innlegg og bilder!!! Jeg var forholdsvis rolig i russetida. Tok veldig få russeknuter, og holdt meg mest sammen med de som ikke var russ.Men ble da litt festing som tok helt av også 😀

 7. hahahaha herlige bilder.

  Nei russ er noe dritt, jeg orka aldri å ta tredje året jeg. Ble to års yrkesfag med planer om læretid, men det ville visst ikke skjebnen. Ville ikke valgt om igjen uansett.

  Synes siste året på yrkesfag ble ødelagt nok av «men skole er jo så dritt øøøøh»-type oppførsel fra mange (selv om linja var selvvalgt!) at å gå på møkk kjedelig allmennfag med en gjeng tullinger… nei… frister ikke.

  • Det meste av dritten ligger rundt bena,jeg druknet mer eller mindre i dressen,haha. Men den er nok litt rener enn din ja,hoho. Men snill russ? Tjo,tja,hvis man ser bort ifra all drikkingen og naken/halv naken scenen så..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s