Så lett,så vanskelig


Vet dere hvor lett det er å bare fortsette å spise når alle andre hadde blitt mett på halvparten av det du klarer å trykke i deg,og hvor vanskelig det å la vær å spise så mye?

Vet dere hvor lett man kan bli trigget man blir ved å gå i en matbutikk,og hvor vanskelig det er å la vær å handle alt man har lyst på?

Vet dere hvor lett det er å bortforklare hvorfor man handler så mye,når man bor alene,og hvor vanskelig det er å se folk i øynene mens man må forklare?

Vet dere hvor lett er å kaste opp,når hver fiber i kroppen,og hver tanke i hodet skriker at du for faen ikke kan beholde noe som helst fordi da vil vekten gå opp,og hvor vanskelig det er å måtte forholde seg til alle disse tankene?

Vet dere hvor mye mat jeg faktisk kan presse i meg før jeg må kaste opp,og hvor jævlig vondt det er å ha så mye mat i magen?

Vet dere hvor lett man fryser når man har en sf,og hvor vanskelig det er å få i seg varmen igjen,spesielt på hender og føtter,uansett om varmen står på,man har på seg ullsokker,2-3 lag med klær og sitter under et pledd?

Vet dere hvor lett tankene kommer til,som får deg til å falle og gi etter,og hvor vanskelig det er å holde dem unna?

Vet dere hvor lett man kan havne ned i depresjonen,og hvor vanskelig det er å oppholde seg der?

Vet dere hvor lett det er å ty til selvskading når man har det som verst,og hvor vanskelig det er å la vær å unngå sånne handlinger?

Vet dere hvor lett det er hvor lett det er å komme med løgner,og hvor vanskelig det er å måtte lyve for andre rundt deg?

Vet dere hvor lett det er for andre har for å komme med en uttalelse som «Du ser så godt ut»,og hvor vanskelig dette er for oss å ta det for det komplimentet det er? For i våre ører hører vi;»De synes jeg ser godt ut,det betyr at jeg ikke er tynn,ergo jeg er feit»

Vet dere hvor lett det er for dere å komme med råd,tips og forslag om ting som sikkert virker som en god løsning for dere,og hvor vanskelig det er for oss når dere faktisk ikke forstår hva en sf går ut på,hva som rører seg i våre hoder,og at det ikke er så enkelt som dere tror?

Vet dere hvor lett det er å si;»jeg har det bra» når noe spør hvordan vi har det,og hvor vanskelig det da er å late som at alt er bra?

Vet dere hvor lett det er å sette på seg en maske og spille et skuespill hvor alt tyder på at livet er fint og man lever det til det fulle,og hvor vanskelig det er å holde stormen inni oss i sjakk?

Vet dere hvor lett det er å hate seg selv og sin egen kropp,og hvor vanskelig det er å akseptere at noen andre liker deg uansett hvilken form du kommer i?

Vet du hvor lett man har for å ikke klare å elske seg selv,og hvor vanskelig det er å tro på et annet menneske som sier at de elsker deg? Hvordan kan noen si at de elsker meg,og mene det? Jeg kan ikke forstå det…fordi det er så vanskelig….

Vet dere det?

10 tanker på “Så lett,så vanskelig

 1. Tro meg jeg vet! Trist å lese at du har det sånn, men jeg tror det er mange, mange andre som har det likedan. Ikke alle så vanskelig som deg, men noen har vært der, akkurat der du er nå. Jeg har ikke hatt det på akkurat samme måte som du beskriver her, men i noenlunde samme situasjon, ja! Jeg synes det er bra at du tørr å være så ærlig på bloggen din, du gjør meg modigere!

  Klem, Vikkan.

 2. Vet du hvor lett det er å sende over en klem?
  Vet du hvor lett det er å bry seg om deg?
  Vet du hvor glad jeg er for at jeg kjenner deg 🙂

  VELDIG HAPPY SUPER DUPER GLAD 🙂
  trøsteklemmepå som ei skrev til meg en gang …nå sender jeg en sånn til deg. Håper at den hjelper masse

 3. Som de andre sier, du er ikke alene!

  Mennesker som aldri har opplevd en sf kan aldri komme til å forstå helt hvordan det er å slite med det. Men du beskriver så utrolig godt hvordan det faktisk er, slik at det kan åpne demmers øyner også. At dem ser hvordan tankegangen vår kan være.

  Dette var som å lese mine egne tanker..

  klem ❤

 4. Jeg vet Laila.. Og du er ikke alene. Det er jævlig, men på en eller annen måte klarer vi alltid skjule det lenge.. Desverre..
  Skulle så ønske jeg kunne gjøre noe for deg.
  Sender deg en varm klem væffal ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s