*Men tankene mine får du aldri*


*Men tankene mine får du aldri* er en bok skrevet av Sverre Asmervik.

*Sonja er bare 14 år,men drives på gata av halliken Monty-med en brutalitet som kan minne om hvit slavehandel. Susanne er 5 år eldre og har et helt annet utgangspunkt da hun startet sin karriere som luksusprostituert*

Denne boka handler om prostitusjon og hallikvirksomhet som tar plass i Oslo på 80-tallet. Boka er i hovedsak fri diktning av forfatteren,men bygger delvis på faktiske hendelser som han har skaffet seg kunnskap om ved gjennomgang av politidokumententer og samtaler med prostituerte,halliker,politi,drosjesjåfører og sosialarbeidere ved uteseksjonen,barnevernskontoret og Oslo-prosjektet.

Den beskriver veldig godt hvordan en uskyldig jente,Sonja på kun 14 år som har problemer med en ustabil familie havner skjevt ut da hun kommer i kontakt med halliken Monty. Hvordan han og kompisene hans bulk,bose og hadland utnytter henne og tvinger henne til å gå på gata. Lillian er en annen prostituert som også er blitt utnyttet av disse hallikene gjennom mange år allerede da Sonja blir involvert. Lillian og Sonja blir venner og sammen støtter de hverandre gjennom det må gå gjennom, og sammen skaper de drømmer om et normalt liv.

Susanne er en annen jente i boka, som starter å prostituere seg ved eget valg. Hun er vakker, og har ingen problemer med å skaffe seg menn. Men problemen hennes bygger seg opp, alkoholen blir et virkemiddel hun bruker for å komme seg gjennom hverdagen.

Boken beskriver veldig godt hvordan livet som prostituert er for 2 ulike jenter og på de ulike måtene de opplever dette.
Dette er virkeligheten sånn den er for mange jenter og det finnes ingen *forfining* av hvordan et sånt livfortegner seg. Boken er rå og brutal,rett på sak.
Jeg liker veldig godt virkelighets-bøker, sterke bøker som forteller hva mennesker går gjennom. Jeg liker sånne type bøker nettopp fordi det er basert på virkelighet og man får et innblikk i hvor mye dritt som foregår i verden rundt oss. Man blir påvirket som menneske når man leser sånne bøker, fordi man enten kan kjenne seg igjen, eller man får opp øynene og kan se at man selv kanskje ikke har det så aller verst egentlig. Dessuten synes jeg at denne boken her får ut viktigheten av budskapet om hvor lett unge jenter kan bli lurt ut i et liv på gata ved menns måte å utnytte jenter som søker oppmerksomhet av eldre menn fordi de selv ikke får den kjærligheten de trenger hjemmefra.

Det er en sterk og trist bok,men jeg vil så absolutt anbefale den på det sterkeste for de av dere som liker denne type bøker. Selv har jeg lest boken uendelig mange ganger, og den vil bli lest mange ganger til.

4 tanker på “*Men tankene mine får du aldri*

  1. Den he ej lest, å den e skitbra! Tru de e minst 10 år sia ej leste den, men mange av scenene i boka sitt fortsatt klart i hukommelsen. Må lese den igjen snart, takk for tipset – å for dei andre tipsa!(Les for tia "Saman er vi mindre aleine", på NYNORSK! Faktisk veldi dårli nynorsk mæ. Litt irriterende, men den virka ganske bra likevel, sjøl om ej ikkje he lest så mykje enda. Skal gi dej tilbakemld 🙂

  2. Er det noen som vet hvor man får tak i boken men tankene mine du aldri????
    har vært på utkikk etter den lenge,men finner den ikke….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s