Grunnleggende prinsipper for familien

Gi uttrykk for gode følelser

Vi trenger alle bekreftelser. Noen trenger mer og flere. Si det-og ofte! Få har vondt av å høre:»jeg er glad i deg» Vi tror kanskje at vår kjærlighet er åpenbar overfor den det gjelder. Men det er mye som ikke synes,særlig hvor det møter en elendig selvfølelse. Disse har en vond tendens til å tolke i negativ retning.

ET TIPS:

Vis din omsorg ved å skrive det ned! En hilsen på en lapp eller et bilde kan være godt å ha i vesken eller lommen.

Å se

Noe av det viktigste er å vise at man
ser sine nærmeste. Selv om man som mor,far,partner eller venn ikke helt hva man skal gjøre,er det viktig å vise at man forstår at det er et problem, og at man gjerne vil hjelpe. Evnen til innlevelse er en egneskap ved personligheten. Men det er ingen grunn til ikke å tro at den kan utvikles. Det hjelper å anstrenge seg. Å se den som har en spiseforstyrrelse,er ikke minst å se at det handler om langt mer enn kg eller antall overspisinger. Om man forsøker å kikke bak og forsøker å forstå,hender det at man fatter mer av hvorfor mange gjemmer seg bak maten.

Frykt for forandring

Motstand mot forandring og motstand mot hjelp er-især i de innledende fasene-en del av tilstanden; slik det er en del av tilstanden å være kortpustet ved en lungebetennelse. Utfordringen for de nærmeste er å forstå dette-å se det som frykt- og ikke som uvilje og faenskap.

Sorte hull

En alvorlig spisefortstyrrelse er blitt sammenlignet med de sorte hullene i verdensrommet. De suger til seg energi og fanger den i sitt indre.

Advertisements

One thought on “Grunnleggende prinsipper for familien

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s