i de sene nattetimer..


Jeg burde ha vært langt inni drømmeland allerede,men her sitter jeg altså å skriver atter et innlegg i bloggen min. Jeg kom hjem fra en særdeles svett bytur for et par timer siden. Byturen var i grunnen helt ok,skjønt *Keiseren* som vi var på var stappa full med folk, og helt sikkert 20 personer mer enn det burde ha vært der. Det var eller mindre akkurat sånn jeg forestiller meg at det må være å stå som sild i tønne. Her snakker vi null oksygen,null frisk luft selv om døra står på vidt gap. Med det samme du tar et skritt innenfor døra så drar du inn en klam stank som består av svette,parfyme,øl,sprit, og diverse andre lukter du egentlig ikke vil dukke ned i for å utforske. Det er vel ikke for uten grunn at et av byens utesteder som ikke tar cover på en lørdagskveld er fullstappa…og det enda de har en sjarmerende trubadur som spiller og løser opp stemningen og setter folk i fyr og flamme med de så altfor utbrukte og typiske trubadurlåter alle spiller,men som folk aldri blir lei av i fylla. Alle sangene er oppbrukt og utpult for mange år siden,men tydeligvis er det et krav at alle trubadurer skal kunne alle de *typiske* låter som alle fulle folk aldri blir lei av å høre i fylla og synger med av i full hals som om vi aldri fikk noek av dem,men hører vi dem utenom fylla så slår vi av dem fortere enn fy eller skipper fort videre til neste melodi eller rett og slett slår av hele møkka.
Vi fant oss utrolig nok en ledig plass å stå, skjønt da snakker vi kanskje om en liten ledig halv meter..greit nok for meg, utsikt mot trubaduren, og vi fikk beveget oss pittelitt om vi ville riste løs på skrotten. Etter en liten stund kom min venninnes *venn* og mer eller mindre overtok hennes oppmerksomhet, så jeg følte på en måte at jeg var ute alene en god stund der,men greit nok, det var jo så fullstappa inn der at det var jo knapt mulighet til å prate uansett, så det ble jo å synge med på allsangen på det trubaduren spilte og glane på folk og skåle med masse fremmede folk. Rett foran der jeg stod er det en sittegruppe, hvor faddere og fadderbarn fra høyskolen satt, kom jeg jo i snakk med en skjønn og svett ung gutt som var hyggelig. Vi skålte,prata litt og tok noen få bilder som etterhvert skal legges til her (jeg fortalte han at jeg skulle legge bildene til i bloggen min, og det var helt greit)
Her i Ålesund stenger uteplassene kl.03.00, ergo en time senere enn i molde og kr.sund. Men som alltid så tar jo kvelden slutt, og gjerne fortere enn man ønsker enkelte netter…da var det å kave seg ut, få frisk luft,noe lungene aldri har vært så glad for før, og vralte seg bort til *potetbakeren* som selger kun bakt potet med god stæsj oppi + en stykk brus, få i seg maten, med masse prating innimellom hver bit,noe som tilsier at jeg bruker dobbelt så lang tid som vanlig om jeg er i godt humør og veldig pratsyk som i kveld (jeg er som regel den som er ferdig å spise først hver eneste gang,men i natt tror jeg han *kompisen* til venninna mi masa på meg 4-5 ganger på at jeg skulle bli ferdig med å spise så vi kom oss avgårde)
Så var det å praye en pirat-taxi (noe jeg ikke) liker i utg.pkt., men som venninna mi gir en lang marsj i når hun har drukket,fordi hun sparer penger på det)
Vel hjem igjen, vi hører litt musikk og de hopper i loppekassa, og jeg må takke meg til sofaen (som knirker verre enn et gammelt og oppbrukt menneske på 90 år) bare jeg såvidt beveger meg en millimeter. Selvsagt er jeg ikke klar for å legge meg tidlig på kvelden (hallo, vi snakker om at kl. er rundt 03.30 bare..på en lørdagsnatt!!! Wtf liksom..*man skal ikke sove bort sumarnatten* er det noe som heter..og den regelen holder jeg meg til)
Siden jeg ikke var klar for ole lukkøye ennå, så fant jeg likesågodt fram oppvaskbørsten og kasta meg over oppvasken som var verre en en haug med søppel på søppeldynga, vaska som en helt, kosta opp støv som hadde hopet seg opp fra 2.verdeskrig,og rydda og ordna litt her. Jeg takler ikke så mye rot,for selv er jeg egentlig et ganske så ordent-menneske som liker å ha det rydding rundt meg for å trives. Vel, nå er jeg så fornøyd som jeg kan bli angående orden her da. Jeg må nesten si jeg har gjort en aldri så liten innsats her, og kan si meg fornøyd med resultatet. Så her sitter jeg kl.05.56 på morgenkvisten og hører på nydelige placebo,tar meg en siste drink (bacardy razz med cola zero),har bikkja til edith liggende så tett oppi meg som hun kan (bella er forresten navnet på den herlig prinsesse-bikkja som er så snill,komisk og god som dagen er lang. Smart er hun også,noe som aldri slutter å overraske meg. Hun gir *high five*, kysser deg om du ber om et suss,og elsker å leke og være type hyper)
Jeg har kasta i meg 2 vallergan i håp om at det kan gi meg mange timer med søvn så fyllesjuka ikke slår ut på noen måte. Men i utg.pkt. skjønner jeg jo at det er ganske så håpløst å håpe på, da bella om noen få timer sikkert vil ut å slippe løs blæra, og de to innpå soverommet står opp og liksom er klar for en *flott* søndag..ok, jeg overdriver sikkert nå da..ingen står opp tidlig frivillig på en søndag for liksom å nyte dagen når man har vært på fylla dagen før. Egentlig kan det vel ikke kategoriseres som fylla heller, for vi drakk jo ikke nok noen av oss til å komme i nærheten av engang å kunne skryte på oss at vi var full. Men man skal ikke klage på det når man først sitter hjemme og i grunnene er klar for en omgang med ole lukkøyets sovestøv.
Nå står tydeligvis sola opp (eller i hvertfall det som gir dagen lys,foruten sola…) Nattemørket som var er over, og en ny dags lys er et faktum. Det er vel nå jeg skal ta hintet om å gå å ta nattens(eller tidlig morgen) siste tisserunde,peise nedpå siste rest av drinken og smelle hodet nedpå puta og la søvnen innta meg.
Det er i grunnen ikke det jeg helt er klar for ennå,for jeg kunne godt bare ha sittet oppe og hørt på placebo til evig tid og bare nyte det. Men jeg må nok bare se meg slått av at natten nå virkelig er over, at jeg burde få meg noen timers søvn, og at søndagen står for tur.

Tankene var på vei inn og ville dra meg ned i søla for et par timer siden,men siden jeg gjort litt her og samtidig nyte musikken i bakgrunnen, så fikk jeg jaget dem langt pokker-i-vold.

2 tanker på “i de sene nattetimer..

  1. Du beskriver godt, og jeg kan kjenne meg i gjen i det du har skrevet om Djevelen.. Godt at du klarte å stå i mot!Du er ikke alene (som du pleier å skrive til meg(= )<3klem

  2. Liker måte du skriver på den er litt humoristisk om jeg kan kalle den det! Bare måten du skriver på hvordan du hadde det ute på byen for meg nesten til å le litt. Synd du måtte dra hjem så tidlig å gjøre husarbeid. Selv om du valgte det frivillig. Det er kjempe kjipt hvis man er i form å humør til og fortsette også skal da alle legge seg! Dessuten synes jeg det er bra du står imot djevelen. Jeg veit du er sterkere enn han og det han sier du skal gjøre! Fight against the voices.Tenker på deg vet du 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s