bulimi

Jeg har levd med bulimi i 14 år til nå. Mat, kropp og vekt er en evig vond sirkel som det er vanskelig å komme ut av. Har man først kommet inn i dette helvetet, er det faen så hardt å komme ut igjen. Hadde man bare vist hva man begav seg ut på den dagen man startet en diett som bare skulle ende i noen kilo ned i vekt..for ikke å snakke om den første gangen man stakk fingeren i halsen for å få maten ut igjen.Dessverre var dette en veldig enkel løsning for meg, jeg har aldri hatt problemer med å kaste opp, og det er en så altfor enkel løsning å bruke for meg nå.
Det mange ikke vet når det kommer til spiseforstyrrelser er hvor mye det dritt det drar med seg. Hvor hardt det går utover psyken, depresjonen som følger pga altfor lave B-12 vitamin verdier, hvordan det fucker opp saltbalansene i kroppen, hvor mange viktige vitaminer og mineraler kroppen mister…det er så mange skadelige helsefaktorer som spiller inn. Selv om man ikke nødvendigvis kan se på et menneske om man har et spiseproblem, så er det så masse som kan være ødelagt innvendig, fysisk og psykisk.

Dessverre er det mange unge der ute som synes det høres veldig glamorøst ut å ha en spiseforstyrrelse, hadde de bare vist all dritten som ligger bak hadde de aldri sagt det, eller ønsket seg en spiseforstyrrelse.
Hva er glamorøst med å måtte leve på anti depressiva? Eller stemningsstabiliserende? Beroligende…antispykotiske medisiner…være innlagt og få tvangssonde fordi man ikke får i seg nok næring selv? Besvime, være dehydrert, tvangstrene fordi spiseforstyrrelsen forteller deg at du trene.
Og det er ikke noe noe som er normalt ved å henge over doskåla dag etter dag, etter hvert måltid fordi man ikke takler å være mett.
Man isolerer seg fra venner, familie, sosiale begivenheter og alt som har med mat å gjøre. Alt blir så forferdelig vanskelig. Tusen tanker kværner gjennom hodet daglig, de gir deg ikke fred et sekund, de følger deg til og med i drømmene. Det nytter ikke å flykte fra dem, tankene følger deg uansett hvor enn du er.
Det finnes ikke noe positivt med bulimi eller andre typer spiseforstyrrelser, så til de som leser dette her, velg livet, opplev alt hva livet har å by på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s